Hogy lehet kiszámolni egy 120m2 -es háznak hány kw-os vegyestüzelésű kazán kell?
Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 21:04
1/7 anonim válasza:
Empírikus úton megmondom neked, hogy kb 25kW-os. Öntvényből általában az 5 tagosak tudnak ennyit.
Ha nagyon jól van szigetelve a ház, akkor a kisebb 4 tagos 21kW-os is elég lehet.
2/7 anonim válasza:
Végigfűtesz egy telet és kiszámolod az elfogyott tüzelő mennyiségéből ...
3/7 anonim válasza:
Nekünk 200 m2-re 32 kw-os kell. A falak jól szigetelnek, a nyílászárók kevésbé. Eszerint nektek 19.5 kw-os kéne, viszont valószínű arányosan nagyobb a hőleadó felülete a házatoknak, szóval valószínűleg ennél valamivel nagyobb kell. Olyan 22-25 reális lehet.
4/7 anonim válasza:
21-24 Kw-os kell nektek. Minél modernebb a fűtésrendszer (radiátorok, csövek), a szigetelés, az ablakok, annál kisebb teljesítmény elegendő. De ha az én házam lenne, betenném a 24 kw-ost.
5/7 anonim válasza:
Ugyan ezt írtam én is, mint az előző kettő. ~25kW.
6/7 Németh Gy.Attila válasza:
Szakember helyszíni felmérés után kiszámolja!
7/7 anonim válasza:
vannak egyszerü módszerek, amelyek hozzávetőleges számokat adnak, nézz utána pld ezermester újságban vagy itt a neten.
adatok, amiket tudni kell: belmagasság, fal hőszigetelése, ami az anyagtól és vastagságtól függ és ajtók, ablakok minősége. szerintem a 25 kw jó lesz, de amikor kiválasztod a kazánt, inkább vegyél egy kicsit nagyobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!