Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Munkadíjból lehet illetve...

Munkadíjból lehet illetve szokás alkudni?

Figyelt kérdés

Egy elég költséges felújítás elé nézünk, a komplett tetőt ki kell cseréltetnünk. Az ács már eljött és felmérte az elvégzendő munkát, a héten pedig megmondja a pontos összegett, hogy mennyibe is fog ez nekünk kerülni. A férjemmel végzett számítások alapján 700-750.000Ft lenne az anyagköltség és ehhez jön még plusz a munkadíj.

Kb mekkora munkadíjra számíthatunk? Valamint szokás ebből az összegből alkudni valamennyit, vagy az ciki lenne?

2010. júl. 5. 15:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Munkadíjból ciki alkudni. Főleg egy tetőfelújításnál ami nem egy könnyű meló.
2010. júl. 5. 15:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában az a "divat " ,hogy anyagköltség = munkadíj.
2010. júl. 5. 17:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Miután mond egy számot, én elkezdeném húzni a számat, hogy hát ennyire nem is számítottam, stb. Ha magától nem mond semmit, akkor rákérdeznék, hogy nem lehetne-e valahogy lefaragni a költségeken. Legfeljebb azt mondja, hogy nem.

Én ezt nem érzem cikinek, hiszen nem húsz forintról van szó.

2010. júl. 5. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A munkadijakról érdeklödj több vállalkozónál. Mindegyik más áron dolgozik. Lehet találsu olcsobbat.Az olcsobb munkadij nem azt jelenti, hogy silányab munkát végezne.
2010. júl. 6. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alkudni ebből nem illik. Kérj több helyről árajánlatot, aztán válassz! Azért az sem biztos, hogy a legolcsóbbal jársz a legjobban. A jó szakemberek is megkérik az árukat. Kérj referenciát, nem árt, ha ismered pár munkájukat.
2010. júl. 6. 14:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy lehetne kevesebb az összeg!

Úgy is munkadíjon felűl a anyagár is drágább mintha te szereznéd be.

2010. júl. 6. 23:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy vállalkozót nem lehet a munkadijáról minősiteni.A drága ugyanugy végezhet szar munkát. Példa a párom, magasan képzett szakember, de nincs pofája lehúzni-átverni nagy összegekkel a lakosságot. Sok helyen megfordul és megvannak elégedve a munkájával kevés pénzért is.Sok helyre ajálják is.
2010. júl. 7. 08:20
 8/10 Ofília ***** válasza:
100%
Nem és nem is érdemes.Vagy keresel egy profit vagy keresel egy csövest aki fél liter tablettásért elvállalja a melót.De kihasználni nem szép senkit sem.Gondold át magadban,hogy te mennyiért vállalnád el azt a munkát,amit vele csináltatsz meg.Aztán számolj egy kicsit és dönts belátásod szerint!!
2010. júl. 19. 16:04
 9/10 anonim ***** válasza:
61%

Hát ha én ilyesmivel foglalkoznék, vagy bármilyen más szereléssel, nekem nem lenne pofám egy napi, azaz 8 óra munkára annyi munkadíjat elkérni, amennyiért más egész hónapban gürcöl.

Ezt nem kimondottam erre az esetre írom, hanem volt már nekem is konkrét tapasztalatom.

2010. júl. 19. 20:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megkaptuk az árajánlatot és mivel az ács pofátlanul magas árakat adott meg, ezért inkább keresünk mást.
2010. júl. 22. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!