Egy ilyen szomszéddal mit lehet kezdeni?
2 éve költöztünk vidékre. Azóta tart ez az egész. Eddig próbáltunk szépszóval beszélni a szomszédokkal, nem akartunk haragot, de nem érdekli egyiket se. Az egyik szomszéd méheket tart. Télen nyáron itt vannak az udvarán, vagy 30 kaptár minimum. Eddig nagyon nem foglalkoztunk vele, nappal dolgoztunk végig. Most itthon vagyok terhesen, és egyszerűen ha jóidő van nem tudok kijönni, mert ellepik az udvarunkat. Megnyitottam a kerticsapot, egyből megcsípett 4. Ha meglesz a gyerek, ki se tudom majd hozni az udvarra.
A másik a szembeszomszéd. Nem szegények, de tüzelőt nem hajlandó venni. Ezért a szelektív hulladékosból hordja haza a müanyagot, azzal tüzel. Ablakot nem tudok nyitni, mert a fél falu füstben áll. Náluk most lett meg a baba, kell a meleg. Ez az indoka. Emellett van 2 kistestű kutyája, akik állandóan az utcán vannak. A mi kerítésünk elé ürítenek folyamat. Szóltunk neki csukja be, mert majd egyszer véletlen nehogy el üsse valaki, vagy alapból nem utcán a helyük. Annyi volt a válasza, szabadnak születtek, nem fogja bezárni őket.
Az önkormányzatnak már írtunk levelet, a méhekre nem jött válasz, a másik szomszédra szintén semmi, csak egy ott dolgozó ismerős mondta, ne várjunk az önkormányzattól semmit, nem fognak foglalkozni vele.
Mit lehet csinálni? Mert itt a jóidő, az ember szívesen lenne az udvarán, ha már egyszer családi háza van, de nem tud, mert vagy a bogarak, vagy a füst...
Azt tudod tenni, hogy eladod a házat, és elköltözöl.
Sajnos a kertes ház lutri. Ha így belenyúlsz, nem tudsz semmit tenni.
Ez van.
Hát ezekkel a kommentekkel ki lettem segítve :D
Költözzek el.... mert az megoldás...
Amúgy nem tudom hányas válaszoló, 2 háznyira van a buszmegálló ;)
Ne vedd a szívedre, itt mindig mindenkire azt írják, hogy költözzön el. A szomszéd hőbörgési joga, bulizási joga, állattartási joga, évekig tartó házfelújítási joga, zenélési joga, sátánként visító gyerekeket legyártási joga mindig szent és sérthetetlen, aki meg csendben, békességben megvan mindenkivel, az kapja be. Bezzeg a redbullos repülőrendezvényért, ami összesen két-három napig zajos, évek óta rinyál egész Budapest...
Szerintem jó ötlet az ételfesték, attól nem pusztul el a méh, nem ugyanaz, mint a trichinella. Ettől függetlenül a magántulajdon védelme szent, az utolsó kihalófélben lévő kibäszott orrszarvút jogom van lelőni, ha a kertembe jön be, ezt is meg kellene érteni.
Persze, egész jó ötlet...
Csak épp alig van méh, és amint ők kipusztulnak, te is meg én is megyünk utánuk!
Biztos jót tesz neki...
Te abban fürdesz?
Nem tudom, akkor milyen választ vártál, kérdező, én pl teljesen korrekt és szabályos választ írtam, ha nem ment szép szóval, akkor menjen hivatalos úton.
Ezen túl mégis mit vársz még?
Aki meg azt mondja, hogy semmit nem lehet tenni, az egyszerűen bolond.
Vannak szabályok, amik mindenkire vonatkoznak, ha magától nem tartja be, akkor majd a hatóság betartatja vele.
Rhadtul nem az a megoldás, hogy eltűrünk mindent.
Örülök, hogy utána jártál.
És annak is örülök, hogy aki szabálytalan, az megkapja a büntetését.
Lehet, hogy első körben nem ölöd meg, de hidd el, nem tesz jót nekik!
Ne rajtuk töltsd ki a bosszúdat!
Ráadásul, ha beindul a szomszédháború, ő is vissza fog támadni.
Ne adj neki erre lehetőséget, mert te is kapni fogsz állatkínzásért, természetkárosításért!
Kedves Kérdező!
Sajnos fordítva ülsz a lovon.
Attól hogy te - mint városi naccsága- odaköltöztél, még senki sem fog változtatni a jól megszokott életén.
Neked kellett volna alaposan körbenézni és tájékozódni a szomszédok életvitele felől.
Neked kell(ene) alkalmazkodnod a helyi közösség életéhet, ha szabályos ha nem.
A helyi önkormányzatban meg senki sem fog a kedvedért megbüntetni senkit az évtizedes cimborák közül, akikkel amúgy együtt mulatnak esténként a kocsmában és az összes falunapon.
Viszont te leszel az akit a falu a szájára vesz, ha feljelentgeted a szomszédaidat és előbb-utóbb kiszekíroznak onnan.
Tiveletek fognak majd "megmagyarázhatatlan és furcsa" dolgok történni.
Hol egy ablakbedobás, hol egy monokli, hol az autótok rongálódik meg, hol a házad gyullad fel... persze teljesen véletlenül.
Gyanítom, hogy előbb-utóbb kivet a falu magából és menekülni fogtok onnan, ilyen -feljelentgetős- hozzáállással.
Persze lepontozhatsz ha ettől kielégülsz, de akkor is ez van.
Menekülni fogtok onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!