Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy ilyen szomszéddal mit...

Egy ilyen szomszéddal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

2 éve költöztünk vidékre. Azóta tart ez az egész. Eddig próbáltunk szépszóval beszélni a szomszédokkal, nem akartunk haragot, de nem érdekli egyiket se. Az egyik szomszéd méheket tart. Télen nyáron itt vannak az udvarán, vagy 30 kaptár minimum. Eddig nagyon nem foglalkoztunk vele, nappal dolgoztunk végig. Most itthon vagyok terhesen, és egyszerűen ha jóidő van nem tudok kijönni, mert ellepik az udvarunkat. Megnyitottam a kerticsapot, egyből megcsípett 4. Ha meglesz a gyerek, ki se tudom majd hozni az udvarra.

A másik a szembeszomszéd. Nem szegények, de tüzelőt nem hajlandó venni. Ezért a szelektív hulladékosból hordja haza a müanyagot, azzal tüzel. Ablakot nem tudok nyitni, mert a fél falu füstben áll. Náluk most lett meg a baba, kell a meleg. Ez az indoka. Emellett van 2 kistestű kutyája, akik állandóan az utcán vannak. A mi kerítésünk elé ürítenek folyamat. Szóltunk neki csukja be, mert majd egyszer véletlen nehogy el üsse valaki, vagy alapból nem utcán a helyük. Annyi volt a válasza, szabadnak születtek, nem fogja bezárni őket.

Az önkormányzatnak már írtunk levelet, a méhekre nem jött válasz, a másik szomszédra szintén semmi, csak egy ott dolgozó ismerős mondta, ne várjunk az önkormányzattól semmit, nem fognak foglalkozni vele.

Mit lehet csinálni? Mert itt a jóidő, az ember szívesen lenne az udvarán, ha már egyszer családi háza van, de nem tud, mert vagy a bogarak, vagy a füst...

2019. márc. 20. 17:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
5%
Addig semmit amíg nincs elég gond tömeges feljelentés bűneset sem ismerős a polginál stb . Méhekre ha van engedélye akkor az veszett ügy , ha sumákba teszi akkor talán van mit tenni . A rendészet szinte mindenhol csak járőrködik utólag feljelentés határozat után sem intézkedik , le vannak szabályozva vagy jegyzőkönyvezik .
2019. márc. 20. 18:05
 2/29 anonim ***** válasza:
69%
Személyesen v telefonon se tudjátok az önkormányzatnak bejelenteni? Mert úgy tudom, hogy a méhtartásra komoly szabályozások vannak, nem lehet csak úgy bárhol tartani őket.
2019. márc. 20. 18:05
 3/29 anonim ***** válasza:
46%

Mehekre: legyen az udvarotok egyik, az o keritesehez kozeli reszen, de lehetoleg szamara nem lathato modon egy cukros vizzel teli edeny, megkuldve kek etelfestekkel. Bajuk nem lesz tole, de azt a mezet a k..vaeletbe' el nem adja meg val'szeg meg se eszi, az szent. Egyebkent koteles lenne 3-4 m magas tomor keritest epiteni, bar nyilvan erre sem hajlando.

A kutyakra siman gyepmestert kell hivni.

2019. márc. 20. 18:12
 4/29 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó. Semmire nem hajlandó :(

Ezt az ételfestékest kipróbálom. Köszi az ötletet :)

2019. márc. 20. 18:17
 5/29 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem ez elég szemét dolog, nálunk is van méhész a családban, aki ebből él. Szerintem ez nem játék
2019. márc. 20. 18:28
 6/29 anonim ***** válasza:
42%
Ahh a kutyaprobléma nálunk is fennáll :(, ha valakinek van vmi tippje, adhat. Idejár hozzánk 3 kutya üríteni a kapunk elé, sintér nem megoldás, mire ideérne addigra rég hazamegy, ha meglát minket egyből hazarohan...(átugrik a kerítésen/alatta átmászik)
2019. márc. 20. 18:45
 7/29 anonim ***** válasza:
61%

Nem az önkormányzatnak kell címezni, hanem a jegyzőnek, és hidd el, hogy fog vele foglalkozni.

Mindkét üggyel.

Nem kell ehhez ismerős.

A méhekkel is, meg a kutyákra is kiküldi a gyepmestert, a nyakamat rá.

Nem az állaton kell bosszút állni, és pont a kihalófélben lévő méheket legyilkolni.

Az embert kell megfogni, a jegyző hidd el, hogy 2 hét múlva intézkedni fog.

Akár levélben is, de biztosan van ügyfélfogadási ideje is, lehet úgy gyorsabb, és ha kérdése van, máris tudsz rá reagálni.

Ha már állatvédők nem vagytok, legalább állatkínzók ne legyetek, a gyerekedet se mártod színes festékbe, gondolom.

2019. márc. 20. 18:47
 8/29 anonim ***** válasza:
23%

Ne gondold,hogy a jegyző különösebben elfogja marasztalni a 2 szomszédot.Megtudja ő szépen fogalmazni,hogy ezt ,meg ezt a rendeletet szíveskedjenek betartani .

A méhek tartásával nincs is igazi kemény szabály .

Neked kellett volna jobban megnézni milyen környezetbe veszel házat.

Még jó hogy nincs busz megálló a házad előtt,mert akkor meg azért panaszkodnál,túl zajosak a buszra várakozók,és a leszállók.A pici baba sem tud aludni tőlük.

A busz is odafüstöl .

2019. márc. 20. 19:42
 9/29 anonim ***** válasza:
71%

Nyilván először felszólítja, és a jogszabályra hivatkozik, nem tudom, mi a baj ezzel.

Nem várhatjuk el, hogy egyből büntessen, meg a szomszédnak is joga van megvédeni magát, ha mégsem úgy lenne.

De én tudom, milyen egy rossz szomszéd, akinek nincs, annak fogalma sincs, hogy meg tudja keseríteni az ember életét.

Szóval felszólítja, ha meg nem történik változás, akkor bírságol.

Ha már fizetni kell, hidd el, máshogy állnak majd hozzá a dologhoz!

Ha bírságra sem változtat, utána nagyobb összegű bírságot kap, biztos nem fogja egy szó nélkül befizetni és tovább szabálytalankodni.

Ha szerencséd van, és már a héten intézkedsz, akkor talán eredmény is lesz, mire májusban már ki lehet ülni a kertbe.

2019. márc. 20. 19:51
 10/29 anonim ***** válasza:
60%

"Szerintem ez elég szemét dolog, nálunk is van méhész a családban, aki ebből él. Szerintem ez nem játék"

Én meg majd 20 sertést tartok az udvarban mert abból élek.

Szagolnád ?

2019. márc. 20. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!