Páraelszívó méretezése?
Eléggé sok erősségű páraelszívót látok.
Általában mekkora tud elég lenni egy mezei főzéshez? max 1-2 edényben főzve vmi kaját, átlag családi házban.
látok 150-1500m3/h tartományban :D
de vajon elég lenne a pl.: legkisebb?
Köszi.
Ökölszámokkal:
1.)Konyha térfogat x10. Biztosítani kell a az elszívott levegő pótlását is. Célszerűen a tűzhely mögött ha lehet. Ehhez egy 125-ös légbevezető elég elszívónként.
2.) Gáztűzhely esetén főzőfelület m2 x 2000m³/h. Biztosítani kell a tűzhely üzeméhez szükséges légmennyiséget is. Egységenként egy db 150-es légbevezető elég.
Alapvetően a gáz égésekor keletkező vízpárát hivatott elvinni. Elektromos konyhában sokkal kevesebb a vízpára, mert a levesből messze nem párolog olyan sok és olyan gyorsan. A gázsütő különösen nagy vízpáragyár.
Halk legyen, ha ordít, utálni fogod!
A konyhai páraelszívót nem szabad összekeverni a fürdőszobai elszívóval. Annál számít, hogy mekkora térfogatú helyiségben kell levegőt cserélni.
A konyha térfogata egyáltalán nem számít, mert a keletkező pára nem terül szét a légtérben, hanem nyílegyenesen azonnal megy az elszívóba. Főzéskor meg lehet figyelni, ahogy a gőz láthatóan és egyenesen száll az elszívó felé.
Legalábbis, ha van szellőzőnyílás, ahol be tud jönni annyi levegő a lakásba, mint amit az elszívó elszív. Enélkül meg semmi értelme, mert max fordulaton sincs akkora szívóteljesítmény, hogy behorpadjanak a falak, másként meg nem elképzelhető az elszívás.
1 akármekkora edényhez elegendő a legkisebb teljesítményű elszívó a legalacsonyabb fokozaton.
Tavaly cseréltem le a 19 éves régit, én is nézegettem a teljesítményeket, de aztán eszembe jutott, hogy a régi is elég kis teljesítményű volt, és az is csak kb. évi 1 alkalommal volt közepes fokozatra kapcsolva. Napi szinten van nálunk főzés, 2-3 fogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!