Létezik ilyen szag/páraelszívó?
Szeretnék a konyhámban szagelszívót, de nincs kéményem és nem szeretném, ha a légtérbe szellőzne.
Létezik a forgalomban parapetes változat?
Mielőtt azt mondjátok, hogy a "Google a barátom", néztem, de nem értek hozzá, hogy melyik milyen.
Nagyon megköszönöm előre is a segítséget!
Köszönöm szépen!:)
Tehát ha jól értelmezem a példákat, akkor csak kiütjük a falat és kivezetjük a csövet, esetleg teszünk rá valami védőt, mint a konvektoroknál és kész!
Gázkészülékek vannak, a konyhában (főzőfülke 2 x 3 m, a volt kamra, rajta kis ablak, olyan 50 x 60 cm-es) és a mellette levő helységben gázkonvektor, de a főzőfülkén nincs ajtó, egylégterű a nappalival, ami a régi konyha volt ( ez, 3,5 x 4 m-es)
Gyakorlatilag ez utóbbi még az előszobával is egy légterű, mert csak a fürdő+vécén és a hálószobákon van ajtó.
Pont azért szeretnék szagelszívót, mert még az előszobában is pörkölt és rántott hús szagúak a fogason a kabátok főzéskor.
Légbevezető: mivel gáz tűzhelyed van, akkor kellene lenni az ablakon egy rászerelt rés szellőzőnek. alul vagy felül. Ez azért is kellene, mert a páraelszívód elszív és kellene valahol a friss levegőnek a helyébe jönnie. Valamint ahol gáztűzhely van, ott előírás az ilyen szellőző. ablakon. [link] [link]
Konvektor parapetes vagy kéményes?
Ha parapetes, akkor nincs vele gond. Ha kéményes, akkor lesz, mert a páraelszívód miatt visszaáramolhat a kéményből a füstgáz. Ez miatt szintén légbevezetés kell valahonnan az adott helyiség ablakán.
A konvektor parapetes.
Ahol volt azelőtt a gáztűzhely - ami most a nappali - ott nagy 3 részes ablak van és ott sem volt rajta ez a szellőző.
A mostani főzőfülke viszont egy légtérben van a nappalival és az előszobával, mert nincsenek ajtók, csak boltíves ajtónyílások. (Nekem sem tetszik, de így vettük a házat és átalakításra már nem nagyon futotta, ...majd egyszer...:)
Megnéztem a linket, ennek alapján szerintem a légbevezetés megoldott, mert egy elég vacak, rosszul záródó régi faablak van rajta, ami nem a hermetikus záródásáról híres.
Tervezzük cserélni mindhárom kis ablakot (Fürdő, vécé, konyha) akkor természetesen olyat veszünk, amin van ez a szellőzőrés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!