Van esély rá, hogy elkapják?
Egyik ismerősöm hétvégi házába múlt héten betörtek. Van kamera, így felvette az egészet. Nem ismerhető fel a tettes, mert (szerintem gondolta kamerára) harisnyát húzott a fejére, nem látszik az arca. Nem sok mindent vitt el, csak apróságokat, plusz felfeszítette az ajtót. Az ismerősöm szerint nem érdemes feljelenteni, mert úgysem foglalkoznának komolyabban vele, megaztán mivel nem látszikaz arca, nem tudnák kideríteni, hogy ki volt az. De én győzködöm, hogy tegyen feljelentést, hát ha sikerül elkapniuk.
Nektek mi a véleményetek? Érdemes lenne feljelentést tenni?
Ez nem faluban van, hanem lakott területtől kicsit messze, egy szőlősben. De igazad van, oda is csak valamelyik falun keresztül juthatott el.
Bár úgy tudom, hogy a közterületi kamerák felvételeit csak 1 napig hagyják meg....ez az eset meg múlt hét kedden történt.
Egy feljelentés sose árt, mert ha a környéken több hasonló betörés történik, és valahol elkapják a tettest, akkor rá lehet verni a többi esetet is, főleg, ha előkerül valami ellopott cucc.
De valami balfék cigány volt a tettes, akinek a napi kocsmázásra kellett a pénz, akkor úgyse lehet tőle behajtani az ajtójavítás árát.
Hogy mennyire foglalkoznänak vele az függ a behatolás jellegétől is. Ha pl dolog elleni erőszakkal, akkor az már komolyabb, mert úgy mèrik, mint a rablást, akkor is, ha a lopási kár csekély.
Mellesleg megtenni egy feljelentést kb egy óra. Ha ennyit sajnál az életèből, akkor felesleges erőlkődni. Az ő tulajdona, az ő kára, az ő döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!