Vályog, tégla háznál, hogyan lehet növelni a belmagasságot? Elől a két szobába és a folyosón elég magas, de a hátsó szoba, fürdő, konyha alacsony.200cm. Le kell cserélni az egész tetőt és úgy megemelik?
Figyelt kérdés
2019. jan. 29. 20:30
1/8 anonim válasza:
Persze! A tetőt vissza kell bontani és az egész födémet meg kell emelni. Ami nagyvonalakban arról szól, hogy a födémgerendákat is visszabontva téglából körbe fel kell falazni, majd új koszorút önteni, végül az átmenő födémgerendákat visszapakolni és új tető. Kb így néz ki a dolog
2/8 anonim válasza:
Igen. Vagy bontani a födémet és a tetőt szigetelni.
3/8 mindentudó99 válasza:
A régi tetőt már vissza nem igen rakod
4/8 anonim válasza:
Vagy leásol és lesz néhány lépcső hátulra.
5/8 anonim válasza:
A leásás nagyon rossz ötlet, egyrészt a vízszigetelés hiánya miatt könnyen feljöhet a talajvíz, másrészt az alapok megtámasztásának hiánya miatt becsúszhat a fal.
6/8 anonim válasza:
A leásás ugye csak vicc volt?' :O
7/8 mindentudó99 válasza:
Én pl leástam és akkor mi van? A házam kissebb dombon van. 30 centit leástam. Alapja se volt a háznak. Szakaszosan kiástam méterenként a fal alját . Bezsaluztam és kibetonoztam. Természetesen vízszigeteltem az egészet. Mikor megkötött a külső talajszintet is csökkentettem a ház körül és az udvaron. Köszöni szépen jól van a ház. 11 éve. Nagyítóval se lehetne egy vizes foltot se találni.
8/8 anonim válasza:
Utolsó köszönöm a megerősítést.
Én írtam a leásást!
Sajnos látni, hogy a hozzászólók többsége teljesen fantáziátlan!
Az olcsón kivitelezhető FRAPPÁNS megoldás az nem menő náluk. Viszont egy olyan vályogháznál javasolnak teljes tetőcserét sok-sok millióért ami lehet, hogy jóval több mint amennyi a ház értéke.
Az otthonomban is vannak lépcsők, csak mi ezt SZINTELTOLÁSnak nevezzük.
(Lehet ezt is lepontozni, ha ez további kielégülést okoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!