Hová kéne járni az orvosokhoz, ha nálatok vennénk házat?

KALAP ÚR, "...anyám fejébe vette hogy Magyarországon vesz házat..." ebből hogy jött le neked, hogy az anyja bármire is kényszeríti? De tényleg!

8: Nem, nem elmebeteg, hanem vérszegény vagyok. A SOTÉ-ra jártam a 2-es Belklinikára, ahonnan 6 éve elment a 80 éves haematológus professzoasszonyom, prof. Sréter Lídia nyugdíjba. Azóta NINCS haematológus a SOTÉ-n, nincs kihez járjak éves felülvizsgálatra...
Azt a gyógyszert is, amit kikísérleteztek, hogy használ nekem vérszegénységre, kivonták a forgalomból.
Beszélek más emberekkel is, egyre többen nem kapnak ellátást. Pl. legutóbb egy táncművész ismerősömnek fél évre előre adtak időpontot térdvizsgálatra - addig nem tud dolgozni, megélni, amíg nem műtik meg... És akkor mi csak azok vagyunk, akiknek nincs sürgős életveszélyes baja, eléldegélünk még pár hétig valahogy akkor is, ha nem tudunk magánba elmenni...
De hogy utána mi lesz, nem tudjuk.
Nekem a kezeletlen vérszegénység miatt 150 fölött van az alappulzusom például.
Háziorvosunk még van, de 90 éves ő is, és 2 másikat helyettesít, amikor rendel. amikor bemegyek hozzá, 2 telefon lóg a 2 fülén, a 2 másik orvos telefonja. 5-6 éve már az asszisztense szokott rendelni helyette, amikor mindenképp szabadságra kell mennie az unokái miatt.
És ennek oka, hogy az Alaptörvény nem kötelezi a kormányt az eü. ellátásra és a nyugdíjfizetésre, ez a 2 2012 jan. 1. óta nem alapjog Magyarországon.
Ennek legújabb látványos következménye volt, hogy jan. 11-én nem volt miből kifizetni a nyugdíjakat.

8: Bár már abból, hogy ez velem és a barátaimmal Budapest belvárosában történik, tudható, hogy ez mintaértékű, csak hogy lásd, hogy teljesen általános a dolog:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!