Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hová kéne járni az orvosokhoz,...

Hová kéne járni az orvosokhoz, ha nálatok vennénk házat?

Figyelt kérdés
Szlovákiai magyarok vagyunk, anyám fejébe vette hogy Magyarországon vesz házat. Az okokat most hagyjuk. De ha ott laknánk, neadjisten, akkor amíg nem lenne magyar állampolgárságunk, addig gondolom vissza kéne utazgatni Szlovákiába minden egyes orvosi látogatás végett. Nekem pl itt van a pszichiáterem is. Anyámról nem is beszélve, neki meg szívorvos meg minden. Bár igaz, hogy az egészségügyi biztosítónk, elvileg uniós. Bevallom aggódok emiatt, persze hogy aggódok, hiszen engem itt kezelnek. És semmi kedvem sincs az egészhez, mármint hogy nálatok lakjunk, - bocsánat a hülye megfogalmazásért,- de anyámmal lehetetlen, ha a fejébe vesz valamit. Kérlek, ne adjatok gonoszkodó válaszokat. Pszichikailag így is túlterhelt vagyok. 21 L

2019. jan. 29. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez az EU kártya, azt hiszem 3 évig érvényes, addig csak elintézitek az állampolgárságot.

[link]

Persze, ha a szlovákiai dokihoz ragaszkodtok, akkor lehet időnként vándorolni vissza. Csak azt kell ott előre tisztáznotok, hogyha ideköltöztök, akkor ott milyen feltételekkel tudnak fogadni.

Pszichikailag meg próbáld magad edzeni, mert egy költözés mindig stressz, még országhatáron belül is! A rengeteg bürokratikus intézni valóról és az odaszokásról már nem is merek beszélni, mert az nagyon talpán álló, egész embert kíván.

2019. jan. 29. 20:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem ragaszkodunk a mieinkhez, épp attól félünk, hogy nem fogadnának minket.
2019. jan. 29. 21:26
 3/13 A kérdező kommentje:
Illetve én félek ettől, anyám nem szokott gondolkodni..
2019. jan. 29. 21:26
 4/13 anonim ***** válasza:
36%

Szia, itt gyakorlatilag teljesen leépült az állami egészségügy, már 6 éve nincsen társadalombiztosítás, tehát nem köteles az állam eü. ellátást biztosítani.

Én kb. 6 éve nem járok sehova, mert vagy nincs orvos, vagy 2 éves várólista van vérvételre is.

Budapest belváros.

Szóval arra nem lehet alapozni, hogy majd itt lesz pszichiáteretek meg kardiológusotok társadalombiztosítási alapon. Már rezeg a léc a nyugdíjfolyósításnál is, ugyanis azt sem köteles az állam fizetni.

2019. jan. 29. 22:05
 5/13 anonim ***** válasza:
50%

De privátin minden van.

Kb. 8000 Ft egy konzultáció.

2019. jan. 29. 22:06
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Minden van, a nyugdíj is rendben van.
2019. jan. 30. 00:31
 7/13 A kérdező kommentje:
Csináljon amit akar, nem hagyom hogy engem is belevonjon. Ha menni akar menjen. Elegem van.
2019. jan. 30. 09:58
 8/13 anonim ***** válasza:
33%

A 4-es pofátlanul hazudik, vagy elmebeteg!

De gondolom ilyenek Szlovákiában is akadnak.

2019. jan. 30. 10:03
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező!

Nem kell semmibe ész nélkül belevágni, hanem ki kell próbálni és személyes tapasztalatokat gyűjteni és annak alapján dönteni.

Váltsátok ki az EU kártyát, gyertek ide egy évre, béreljetek valahol egy ingatlant - az otthonit meg addig adjátok ki, hogy egálba legyetek - és amit itt megéltek (orvos, munka, emberek, élhetőség) annak alapján hozzatok felelős döntést! Én legalábbis így csinálnám, mielőtt hidakat égetek fel magam mögött.

Ahova érdemes költözni, az Budapest, a nyugati országrész, (onnan lehet Ausztriába is napi szinten átjárni dolgozni) Fejér megye, Somogy megye és Veszprém megye.

2019. jan. 30. 10:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem az durva hogy egy 21évesnek az anyja dirigál, ráadásul ilyen komoly döntést rákényszerít. HOGYAN?
2019. jan. 30. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!