Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ez miről szólhat? Fogyasztásmé...

Ez miről szólhat? Fogyasztásmérő hely műszaki felülvizsgálata az ELMŰ-től?

Figyelt kérdés
Mit néznek ilyenkor? Nem lopom az áramot, normálisan fizetem a számláim, nincs kiemelkedő változás sem a fogyasztásban. Az óra is 2022- ben jár le. Muszáj ott lennem, van egy meghatalmazott is kísérheti a folyamatot? Mert ha komoly ott leszek, de még életemben nem volt ilyenben részem. Mit ellenőriznek ilyenkor?

2019. jan. 23. 14:25
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nálam nincs digitális mérő, régi, hagyományos villanyóra van. Szóval egyáltalán nem nyugodtam meg, de köszi a válaszokat!
2019. jan. 23. 18:16
 12/30 A kérdező kommentje:

Egyébként valóban, egy ismerősömnél is volt ez a "felülvizsgálat", kiszedték a falból a régi mérőt, megnézték a vezetékeket a falban mögötte. Nem volt semmi probléma.

Csak azt nem értem 20 x éve megvan a lakás, azóta volt mérőcsere is, igaz nem digitálisra, de még sose volt ilyen felülvizsgálat. Ezt nem tudom hova tenni. De majd kiderül. Ha már jönnek, akkor cserélnék digitálisra, az sokkal korszerűbb.

2019. jan. 23. 18:28
 13/30 anonim ***** válasza:

"A mérőt pedig egy független felülvizsgáló cég paraméterezi"

A mesében!!

2019. jan. 24. 15:38
 14/30 anonim ***** válasza:

Nincs a családban,rokonságban villanyszerelő?

Azt oda hívhatnád a megadott időben.

2019. jan. 24. 19:04
 15/30 A kérdező kommentje:
El volt szakadva a plomba. Hétfőn jönnek jegyzőkönyvet készíteni a szerelők, és akkor vizsgálják, volt-e szabálytalan vételezés? A bérlő nem szólt az elszakadt plombáról, szerződésem van, hogy 3 éve bérli a lakást, én azóta egyszer voltam ott, a bérlő jelenlétében. Ha tudom bizonyítani, hogy a bérlő használta az ingatlant, akkor neki számlázzák a büntetést? Megőrülök....
2019. febr. 8. 14:59
 16/30 anonim ***** válasza:
Nem a bérlővel áll jogviszonyban a szolgáltató.
2019. febr. 8. 16:04
 17/30 anonim ***** válasza:

"El volt szakadva a plomba"

Nekem több mint gyanús ez "véletlen" egybeesés, hogy pont lesz egy elszakadt plomba, amit "felülvizsgálhatnak"??!!

Nem az albérlőd akar ilyen aljas módon kicseszni veled??!

2019. febr. 10. 15:11
 18/30 A kérdező kommentje:
Azt mondta az ellenőr pénteken, állampolgári bejelentésre jött vagy a fotón láthattak valamit mikor októberben az elműtől lefotózták az órát. De ha októberben látták már a fotón az elszakadt plombazsinórt csak februárba küldik ki az ellenőröket? Legális szerződés van a bérlővel, adózva a kiadás után, úgyhogy bármi is lesz, a bérlő fogja fizetni a büntetést, mert tudom bizonyítani hogy ő használta az ingatlant, és a szolgáltatást. Holnap majd többet tudok, akkor szedik szét az órát.
2019. febr. 10. 15:22
 19/30 A kérdező kommentje:
A mérőn külsérelmi nyom nem látható, az omh zárópecsét sértetlen, "csak" a zárópecsét zsinorja szakadt el. Kiszedték, rendben találták belül, lefotózták hátulról, elölről, leplombálták újra. Nagyon rendesek voltak a szerelők. Így mennyi lesz a büntetés szerintetek?
2019. febr. 11. 16:52
 20/30 anonim ***** válasza:

A szerelők nem akarnak konfrontálódni a fogyasztóval, ezért inkább "kedvesek".

Ha visszarakták ugyanazt az órát, akkor nem lehet nagy a büntetés.

A határozatot hamarosan kiküldik.

Ha a fotón látták volna, akkor pár napon belül kijöttek volna.

Mint fentebb írtam, gyanítható volt hogy az "állampolgári bejelentés", kizárólag az albérlődtől jöhetett.

2019. febr. 11. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!