Vízkő ellen szűrő a zuhanyba - működik?
Borzalmasan kemény a víz nálunk, hetente kell súrolnom a zuhanykabint, hogy valahogy kinézzen. :( Jó lenne valami megoldást találni rá.
Neten találtam mindenféle vízkő-csökkentő szűrős zuhanyfejet... Ezek tényleg hatásosak? Valaki használ ilyet? Működik, vagy csak pénzkidobás?
Léteznek beépíthető vízlágyító szűrők, de az bőven más kategória, mint egy zuhanyfej. Én ebben nem hiszek. Még is milyen technológiával lágyítaná a vizet, ami legalább annyira tartós, mint egy jó minőségű zuhanyfej?
A szűrőkben általában valamilyen töltet van (pl. gyanta), ami egy idő után elveszíti hatását, cserélni kell.
Egyébként én is le szoktam húzni minden zuhanyzás után a zuhanyfalat, fél perc sincs, ha az ember kezében már benne van a mozdulat és a párom is rá lett szoktatva. Eleinte fura volt, mostmár rutin. Heti egyszer elég ablaktisztítóval megpucolni, hogy szép legyen, úgy havi egyszer szoktam fertőtleníteni/vízkőmentesítővel befújni, majd ismét ablakpucolóval szépre törölni. Nincs rá panaszom. :)
Ahol csempe van, ott nem látszik a vízkő, de 2-3 hetente azt is befújom vízkőoldóval, átsikálom egy nyeles kefével gyorsan és csillog-villog minden.
Hát ez épp így működik, zuhanyfej amibe rakható egy cserélhető szűrő.
Ebből a vízlehúzóból lehet venni valami íveset? Csak mert a zuhanykabinunk fala ívelt, így még nem jöttem rá, mivel lehetne szépen lehúzni...
A nagyját letudod húzni egyenessel is. Csak keresztbe próbáld meg, ne hosszába..
Már akkor is nyertél, ha csak az ajtó szélén halmozódik jobban egy kicsit a vízkő.
Egyébként ki lehet próbálni a fejet, én nem annyira hiszek benne. Ha működik szólj és veszek én is egyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!