Mennyi idő míg megszokom a helyzetet?
Nem olyan régen költöztem egy kisebb városból egy nagyobb városba. Alapvetően nem egy idegen város, mert ide járok egyetemre. Mikor egy kisebb városban laktam, akkor sokszor vágytam egy nagyobb városba, ahol több mindenhova lehet menni, több a látnivaló. Most itt vagyok, és részben örülök neki, mert jó, hogy hétvégén is tovább vannak nyitva dolgok, ünnepek előtt könnyebb a bevásárlás, sok helyen lehet ügyeket intézni. Szóval vannak előnyei, főleg, hogy nekem itt az egyetemem. Ennek ellenére, nem tudtam még teljesen megszokni. Néha elmegyek ide-oda, de az időm egy részét a vizsgákra készülésre kell szánnom, de amúgy is mégis furcsa nekem néha itt. Szokatlan, hogy itt több minden van. Meg egy kicsit ellentmondásos ezzel, hogy néha mégis úgy érzem, itt sincs elég minden. Pedig van rengeteg bolt, van mozi, színház, park, sportolni lehetőség, és még sorolhatnám. De ezek egy része amúgy vagy sok pénzbe kerül, vagy olyan program, hogy elmegyek 1-2x utána már az sem opció.
Eddig egy nagyobb városba vágytam, ha egy-egy napra elmentem valahova, az már jó volt. Most meg hiába van itt több minden, mégis vágyok utazni máshová. Vagy nosztalgiázok és mennék olyan városba, ami kisebb de szeretem a hangulatát, vagy még inkább mennék valahova a természetbe, hegyekbe, tavakhoz, esetleg szomszédos országokba. Ez részben azért van, mert amúgy is pihenésre vágynék, de azért is, mert furcsa nekem az új környezet.
Szerintetek mennyi idő lesz, míg megszokom az új környezetet? És el fog múlni valamikor az unalom érzete? Szorgalmi időszakban nyilván nem fogok ezen gondolkodni, olyan sok dolgom lesz, de el fog múlni ez az utazási vágyódás?
És mit tehetek, hogy megszokjam ezt a várost?

Köszönöm az első választ! Szerintem egy kisváros és egy nagy város között kisebb a különbség mint ha ugyanezt egy faluval nézzük, de mégse könnyű.
Remélem azért megszokom valahogy. Talán az is hozzájárul a szokatlan érzéshez, hogy a régi városról mindig a régi emlékeim jutnak eszembe, pontosabban az a másik korszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!