Befőtt zöldségeket (gomba, borsó, zöldbab stb) főzéskor beleöntitek a levét is, vagy csak a tartalmát?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ahogy írják, attól függ mit főzök.
Levesbe, főzelékbe bele szoktam, zöldséges rizsbe értelemszerűen nem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csak a lényeget nem írtad le!
Ha az üveges zöldségeket kérdezed, azok egy tartósító lében vannak, amit ki kell önteni, és a zöldséget alaposan át illik öblíteni.
Ha nem így teszel, akkor főzéskor gusztustalanul habzani fog.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
# 3!
Üveges konzervje válogatja! Egyre kevesebben van tartósító szer, főként hőkezeléssel tartósítják! Így simán mehet a leve is, ha a recept engedi!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mindenki annyi tartósítószert eszik, amennyit csak akar.
Én átöblítem az biztos!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#5
Alapban igazad lenne, csakhogy hiába öntöd ki és öblíted le, ami tartósítószerrel készül, azt a tartósítószeres lé átjárja, tehát a dolog csak illuzórikus.
Én ezért teszek el lehetőségek szerint mindent magam (savanyú, lekvár, befőtt) tartósítószer nélkül, de ilyet, hogy gomba, zöldborsó, zöldbab és társai inkább fagyasztom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amit Anyum rak el kompótokat(körte,birs,nektarin stb) annak a leve jobb,mint maga a gyümölcs!!!
Ugyan is YU császárkörte likőr van benne(szilvában cseresznyében,meggyben+rum)!
Imádom!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Alapban igazad lenne, csakhogy hiába öntöd ki és öblíted le, ami tartósítószerrel készül, azt a tartósítószeres lé átjárja, tehát a dolog csak illuzórikus."
Azért nem az, mert a többiek a tartósítós levet is megeszik jóízűen.
Amúgy kerülöm az üveges zöldségeket, kivéve a savanyúságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!