Befőtt zöldségeket (gomba, borsó, zöldbab stb) főzéskor beleöntitek a levét is, vagy csak a tartalmát?
Ahogy írják, attól függ mit főzök.
Levesbe, főzelékbe bele szoktam, zöldséges rizsbe értelemszerűen nem.
Csak a lényeget nem írtad le!
Ha az üveges zöldségeket kérdezed, azok egy tartósító lében vannak, amit ki kell önteni, és a zöldséget alaposan át illik öblíteni.
Ha nem így teszel, akkor főzéskor gusztustalanul habzani fog.
# 3!
Üveges konzervje válogatja! Egyre kevesebben van tartósító szer, főként hőkezeléssel tartósítják! Így simán mehet a leve is, ha a recept engedi!
Mindenki annyi tartósítószert eszik, amennyit csak akar.
Én átöblítem az biztos!
#5
Alapban igazad lenne, csakhogy hiába öntöd ki és öblíted le, ami tartósítószerrel készül, azt a tartósítószeres lé átjárja, tehát a dolog csak illuzórikus.
Én ezért teszek el lehetőségek szerint mindent magam (savanyú, lekvár, befőtt) tartósítószer nélkül, de ilyet, hogy gomba, zöldborsó, zöldbab és társai inkább fagyasztom.
Amit Anyum rak el kompótokat(körte,birs,nektarin stb) annak a leve jobb,mint maga a gyümölcs!!!
Ugyan is YU császárkörte likőr van benne(szilvában cseresznyében,meggyben+rum)!
Imádom!
"Alapban igazad lenne, csakhogy hiába öntöd ki és öblíted le, ami tartósítószerrel készül, azt a tartósítószeres lé átjárja, tehát a dolog csak illuzórikus."
Azért nem az, mert a többiek a tartósítós levet is megeszik jóízűen.
Amúgy kerülöm az üveges zöldségeket, kivéve a savanyúságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!