Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Létezik jó műanyag ablak?

Létezik jó műanyag ablak?

Figyelt kérdés
Gondolkodom a cserén, faablakok vannak. Ahány ismerősnél jártam, mindegyiknél volt 1-2 ablak, ami igaz nagy hidegben, de engedte a hideget, a párkány is tiszta hideg volt. Aztán rájöttem, hogy nem cseréltetek ablakot, ahol kiszilózom, begumizom. S a ház is szellőzik. Most, ha egy légzáró ablakot rakok be ott a szellőzést is biztosítani kell, tehát ugyanott vagyok, vagy kell egy vagyonért gépi szellőző, amivel együtt soha térül meg a beruházás, nem beszélve, ha a kazán is régi, az se 2 fillér kicserélni. Na de ez, hogy egy 1-2 éves műanyag ablak is engedje befelé a hideget ez kicsit vérlázító
2018. dec. 22. 19:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Jaj nem értetek az ablakok téliesítéséhez.

Nem a csavarokat kell állítgatni, hanem fagyállót kell tölteni az üvegek közé, hiszen pont ezért dupla.

:)

2018. dec. 22. 22:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Az állítgatásokhoz nem értek, nekem faablakom van, ami a lehető legjobban zár, de amennyire tudom, nem az számít, hogy fa vagy műanyag. A jó ablakon nem árad be a hideg.

Nem az számít, hogy hány éves az ablak, hanem hogy mennyire jól szigetel, aztán a résszellőzés még rátesz, de mondom, ahhoz én nem értek, örülök, hogy az én ablakomon olyan nincs. Igen, kell szellőztetni, el nem tudok képzelni olyan szitut, hogy ne kelljen egy házban szellőztetni, én akkor is fogok, ha egyszer lesz hővisszanyerős szellőztetőrendszerem, csak télen kicsit ritkábban. Sokféle ablakom volt már, de a leghuzatosabb mellett is szellőztettem, ugyanúgy, mint most.

2018. dec. 23. 00:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a legolcsóbbakat leszámítva nincs gond a műanyag ablakokkal. A kivitelezőkkel azonban annál inkább. 10-ből 9 ablakos nemhogy nem érdekli a hőhíd mentes beépítéssel (pl. spaletta) hanem még azt sem tudja mi az a hőhíd!
2018. dec. 23. 08:55
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
30 éve vezetek egy műanyag ablak gyárat, mostanában felbukkant mánia ez a téli nyári állás. Hiába magyarázzuk el, hogy ilyen nincs, minket néznek hülyének a vásárlók, rengeteg bajunk van vele, nem győzünk garanciázni. Az utólagos állításra van lehetőség, persze évszakhoz is köthető a vetemedés a hőtágulás miatt, de nem kell télen nyáron állítgatni, csak ha probléma van, akkor kell hozzányúlni. Saját ablakomat utoljára vagy 10 éve állítottam után, beszerelés után nem sokkal. Azóta tökéletes. Nem a legolcsóbb profilt kell választani, ha normálisan van beszerelve, akkor van jó ablak. Sajnos tényleg sok a rossz szerelő.
2018. dec. 23. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!