Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van esélyem lakásra?

Van esélyem lakásra?

Figyelt kérdés

Csak a legegyszerûb parasztésszel kellene elmagyarázni, hogy tudok e ilyen anyagi szituban lakást venni.

22 éves vagyok, vidékről. A szüleim középosztálybeliek, egy albérletet tudnak nekem fizetni, ami viszont rohadt drága. Ha majd egyszer gyereket fogok nevelni, mindenképp lakást szeretnék, de mik az esélyeim? A fizetésem egyetem után ilyen 150-200 lesz, bár ki tudja, mert bölcsész vagyok. Ha venni szeretnék egy kb 40-50 milliós lakást, akkor milyen hitelt kellene majd felvennem? Vagy esetleg a szüleimnek. Albérletre havi 90et küldenek. A hitel az nem olyan, hogy ilyen 90-100 ezerből is tudok fizetni? Bár a bank nem ad kölcsön csak úgy 50 milliót; nem igaz? Vagy anyum és apum is felveszi meg én is. Ez opció?

2018. nov. 11. 08:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Önrész nélkül nincs hitel.
2018. nov. 11. 08:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy dolgozni fogok
2018. nov. 11. 08:55
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Az emberek boldogtalanságának az egyik oka, hogy nem mérik fel reálisan a lehetőségeiket. Te is ezt teszed!

0 Ft-al a zsebedben, egy büfészakos végzettséggel, 150ezres fizetéssel, albérletben (ami minden anyagi lehetőségeteket kimeríti) 40-50 milliós lakásról álmodozol, aminek már az önrésze is annyi (8-10 millió) amennyiért mások házat vesznek az agglomerációban.

A kérdésedre visszatérve:

Így nincs lehetőséged.

Úgy viszont van, ha hazamész, havonta az albérlet árát félreteszitek és 2 év múlva 2,4 millióval veszel egy 10-12milliós garzont, vagy egy kádárkockát valami vidéki városban. (Vagy jól kell házasodni!)

2018. nov. 11. 09:09
 4/12 A kérdező kommentje:
És mennyit kell fizetni havonta a banknak? De még ígyis rossz, mert akkor sem lesz soha az enyém a lakás, mivel 20-30 évig fizethetném, és akármikor elvehetik tőlem.
2018. nov. 11. 09:51
 5/12 anonim ***** válasza:
68%

Hát nem lehangolni akarlak, de nehéz lesz. Nálad sokkal jobb helyzetben lévő fiatalok is nehezen jutnak saját lakáshoz.

Én már rég lemondta erről pedig egy időben annyira bennem volt a saját lakás, gyerek stb, meg a kenyeren is spóroltam, barátnőmmel legnagyobb álmunk volt de sem neki sem nekem nem tudtak támogatni a szülők.

Ma már feladtam ennek a dolognak a hiábavaló kergetését, maradok albérletben és kész.

Az ilyen hogy mamahotel, meg jól kell házasodni nálam nem téma.

3 gyereket sem fogok legyártani albiba hogy kapjak pénzt.

kölcsönt nem kapok, egyedül vagyok, anyám meg a háza amúgyis úszik a hitelben, nálam egyértelmű hogy nem lesz saját lakásom, nem is reménykedem benne.

De nem csak mi vagyunk így, fiatalok nagy része is.

[link]

2018. nov. 11. 10:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Lejjebb kell adni az igényekből. Csupasz fenékkel nem 50milliós ingatlanról kell álmodozni.

50 misinek 20 évre havi 200e felett van a törlesztője. Arról nem is beszélve, hogy önerővel sem kapnál ennyi hitelt.

2018. nov. 11. 10:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt elég jól le van írva minden: [link]

Reménytelen, ha a szülők nem tudnak az önerőben segíteni.

2018. nov. 11. 11:01
 8/12 A kérdező kommentje:
Pont ezért nem értem, miért nem spóroltak gyerekkorom óta legalább egy kicsit az önerőre.
2018. nov. 11. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert a felnevelésedre költöttek? Vagy éppen a saját hitelüket fizették vissza? Ezer és egy oka lehet.

Te mennyit takarították meg az egyetem végéig erre a célra?

2018. nov. 11. 11:06
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg döbbenetes vagy Kérdező!

Miért nem spóroltak a lakásodra?

Miért? Ez az ő dolguk lenne?

Spóroltak a sajátjukra, felneveltek, taníttatnak, eltartanak, fizetik az albérletedet, mi a franc nem kellene még?

Egyébként sem ők akarnak túltenni rajtad, te akarsz különélni, akkor old meg!

2018. nov. 11. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!