Van esélyem lakásra?
Csak a legegyszerûb parasztésszel kellene elmagyarázni, hogy tudok e ilyen anyagi szituban lakást venni.
22 éves vagyok, vidékről. A szüleim középosztálybeliek, egy albérletet tudnak nekem fizetni, ami viszont rohadt drága. Ha majd egyszer gyereket fogok nevelni, mindenképp lakást szeretnék, de mik az esélyeim? A fizetésem egyetem után ilyen 150-200 lesz, bár ki tudja, mert bölcsész vagyok. Ha venni szeretnék egy kb 40-50 milliós lakást, akkor milyen hitelt kellene majd felvennem? Vagy esetleg a szüleimnek. Albérletre havi 90et küldenek. A hitel az nem olyan, hogy ilyen 90-100 ezerből is tudok fizetni? Bár a bank nem ad kölcsön csak úgy 50 milliót; nem igaz? Vagy anyum és apum is felveszi meg én is. Ez opció?
Az emberek boldogtalanságának az egyik oka, hogy nem mérik fel reálisan a lehetőségeiket. Te is ezt teszed!
0 Ft-al a zsebedben, egy büfészakos végzettséggel, 150ezres fizetéssel, albérletben (ami minden anyagi lehetőségeteket kimeríti) 40-50 milliós lakásról álmodozol, aminek már az önrésze is annyi (8-10 millió) amennyiért mások házat vesznek az agglomerációban.
A kérdésedre visszatérve:
Így nincs lehetőséged.
Úgy viszont van, ha hazamész, havonta az albérlet árát félreteszitek és 2 év múlva 2,4 millióval veszel egy 10-12milliós garzont, vagy egy kádárkockát valami vidéki városban. (Vagy jól kell házasodni!)
Hát nem lehangolni akarlak, de nehéz lesz. Nálad sokkal jobb helyzetben lévő fiatalok is nehezen jutnak saját lakáshoz.
Én már rég lemondta erről pedig egy időben annyira bennem volt a saját lakás, gyerek stb, meg a kenyeren is spóroltam, barátnőmmel legnagyobb álmunk volt de sem neki sem nekem nem tudtak támogatni a szülők.
Ma már feladtam ennek a dolognak a hiábavaló kergetését, maradok albérletben és kész.
Az ilyen hogy mamahotel, meg jól kell házasodni nálam nem téma.
3 gyereket sem fogok legyártani albiba hogy kapjak pénzt.
kölcsönt nem kapok, egyedül vagyok, anyám meg a háza amúgyis úszik a hitelben, nálam egyértelmű hogy nem lesz saját lakásom, nem is reménykedem benne.
De nem csak mi vagyunk így, fiatalok nagy része is.
Lejjebb kell adni az igényekből. Csupasz fenékkel nem 50milliós ingatlanról kell álmodozni.
50 misinek 20 évre havi 200e felett van a törlesztője. Arról nem is beszélve, hogy önerővel sem kapnál ennyi hitelt.
Talán mert a felnevelésedre költöttek? Vagy éppen a saját hitelüket fizették vissza? Ezer és egy oka lehet.
Te mennyit takarították meg az egyetem végéig erre a célra?
Tényleg döbbenetes vagy Kérdező!
Miért nem spóroltak a lakásodra?
Miért? Ez az ő dolguk lenne?
Spóroltak a sajátjukra, felneveltek, taníttatnak, eltartanak, fizetik az albérletedet, mi a franc nem kellene még?
Egyébként sem ők akarnak túltenni rajtad, te akarsz különélni, akkor old meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!