Hogyan lehet el kerülni hogy föl ássák a lakást?
Amennyiben közjegyzövel hitelesített nyilatkozatot teszel, hogy a tiltakozásd miatti összes kárt átvállalod az egész házban, plusz a nem anyagi károkat is megtérietd mindenkinek, akkor nem vagy köteles beleegyezni.
Viszont ez havi több milliós kötelezettséget jelent, nem tudom, van-e ennyi fölösleges jövedelmed.
Értelmes ember tudomásul veszi, hogy ilyen esetben nincs más megoldás, mint beleegyezni a felbontásba, a nagyobb károk megelözése miatt. Elvileg a biztosító kifizeti a keletkezett károkat, költségeket!
Ez nem szeretem kérdés!
A közös vezetékek cseréjét neked is tűrnöd kell (persze a szükséges mértékben a legrövidebb ideig).
Ne nagyon tiltakozz ellene, mert ha a tiltakozásod miatt többlet kár/többlet költség keletkezik azt a biztosító nem téríti a társasház meg simán rád hátékázza!
A közös dolgoknak ezért is túrós a háta.
Mikor a tulajdonodba került a lakás az alapító okiratot, szervezeti működési szabályzatot és a társasházi törvényt is kötelező érvénnyel magadra vetted!
Gondolj bele a mondásba, "Ma nekem, holnap neked."!
Nem tudhatod, hogy legközelebb nem miattad kell a szomszédot feltúrni.
Szar dolog, nem állítom, hogy nem!
Kényelmetlen, piszkos, esetleg szabit kell kivenni, de anyagi károd nem keletkezik (biztosítás, kártérítés) de nem tagadhatod meg.:(
Elkerülni sehogy sem tudod.
Viszont előtte mindenképp dokumentáld (fotózz) az állapotot. Ha nem úgy, nem olyan minőségben állítják helyre, még jól jöhet... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!