Ilyenkor 20 C fokos szoba az "alulfűtött"nek számít?
Ez egyéni, sőt az ember hőigénye változhat is. Nyáron kibírom a 25 fokot is, de télen 22-ben is szenvedek, de 19 is sok néha, attól függ, mit csinálok és hogyan érzem magam. Az edzés a legdurvább, túlmelegszem :D
A házban most levő 18-19 fok teljesen jó nekünk, fűtésszezonban olykor még picit kevesebb is van a ház egyes részein. A max, ahova felmegyünk, 20 fok, kifagyva hazaesve esetleg 21, de fölötte elkezdek haldokolni, pokoli, a fűtetlen ház is kellemesebb lenne, mint a 23 fokos. Nem tudok mit csinálni, ilyen a szervezetem.
De sokaknak melegebb kell, míg van, aki 15 fokban alszik (brrr, nekem alváshoz kell a legmelegebb s a fürdőben bírnám ki a leghidegebbet, ha nem is kellemes, de rövid idő).
Amíg nincs rám nyitva az ablak meleg szobában, addig nem fázom meg, 8 fokban sem. De a hideg-meleg levegőkeveredés tuti módszer nálam.
Nagyon köszönöm mindenkinek!!!
Bár, én is azt gondolom, (részben) egyéni a hőigény - mégis nagyon köszi mindenkinek, mert így könnyebben/jobban tudok viszonyulni az én helyzetemhez.
Tavaly télen, amikor a volt élettársamnál laktam egy gázfűtéses csházban, amikor lement 20 fokra, akkor (jellemzően) felvittük 22 - re, ott éreztük magunkat kellemesen. Most sajna egyedül élek egy komfort nélküli csházban - ez most sokkal nehezebb kérdés lesz....
A fürdés(tusolás) utáni lenge öltözékkel óvatosnak kell lenni (valami időkontroll kellene) - legalább is az alapján, hogy én a ház fűtetlen helyiségeiben is jól érzem magam fürdés után "szinte semmiben" is - más kérdés, hogy megfázhat az ember ilyenkor - mire észre veszi, hogy ...
be kellene állítani ilyenkor egy vekkert, ami 5 - 10 perc múlva jelez, s akkor kicsit "feljebb" öltözni
Egy kicsit alulfűtöttnek számít. 21-22 fok a normál szobahőmérséklet.
De én is 25-26 fokos szobában érzem jól magam, ahogy azt már írták. De most csak 22 van spórolás miatt.
Nagyon igaz, amit írtak, hogy az emberek azért nem fűtenek, mert nincs rá pénz. Én nem tudom elhinni, hogy jól érzi magát valaki 21-22 fokon, hiába ezt tartják a normál szobahőmérsékletnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!