Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Aggregátorban tudnátok tanácso...

Aggregátorban tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Vennénk egy zártkerti, közmű nélküli házikót, nagyjából 4-5 év állandó lakhatásra.

Milyen teljesítményű és melyik típusú aggregátort ajánlanátok, ami egy szolid háztartást elbír? (Világítás/ez a legkevesebb/, TV, keverőtárcsás mosógép, centrifuga, hűtő, számítógép. Esetleg még kútmotor, ha lesz kút, de ez még kétséges)

Természetesen ezek nem egyszerre mennének, de a hűtő ugye folyamatosan üzemelne.

A napelem meg a szélkerék kiesik, mert nekünk drága a megvalósítása és hatalmas spórolásban vagyunk.

2018. okt. 19. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Tehát 4-5 évig folyamatosan menne az aggregátor a hűtő miatt? Hűha. Spóroljatok a benyára.
2018. okt. 19. 15:55
 2/6 anonim ***** válasza:
A benzin sem olcsó. Min 16A tudjon.
2018. okt. 19. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
1-es voltam, kicsit átgondoltam. Tehát önindítós kell, az biztos. Vezérlés is kell a hűtő miatt, ami le-föl kapcsolja, amikor a hűtő áll ill. indulna. Meg kell néznetek a többi cuccotok teljesítményét, mennyi menne max. egyszerre és valamivel fölé lőni a teljesítményt. Csak agyalok, lehet, hogy valaki lehülyéz. Biztos, hogy kell valami elektronikai hóbelevanc is ami védi a dolgaitokat.
2018. okt. 19. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:

4-5 évet folyamatosan/állandóan futatva 1 aggregátorról? Meg vagy te őrülve? Ez nem így működik,. még egy profi Honda motor is szét esik 1-2 ezer óra után. Ez idő alatt meg fog halni így neked vagy 4-5 aggregátorod is.

Ezt kombinálni kell 1 bazi nagy akku parkkal,+ önindítós aggregátorral és egy intelligens vezérlővel. Arról nem beszélve hogy így is baromi drága lesz a beruházás is,+ az üzemeltetés is drága.

Sztem ez így ahogy te elgondolod,olcsón megépíteni,osz't olcsón is üzemeltetni...(hibátlanul)..ez nem fog működni.

2018. okt. 19. 18:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, hasznos volt mindegyik!

És nem, nem vagyok megőrülve, csak gőzöm nincs róla, nem értek hozzá.:)

Mióta kiírtam a kérdést, beszéltem valakivel és kiszámította nekem, hogy ez mennyi lenne benzinben, tehát az aggregátor kilőve és így nagy valószínűséggel a házikó is.

Nem tudom mit lehetne még tenni, mert a napelem és a szélkerék szakemberrel megvalósítva nekünk nagyon sok.

Viszont 4-5 évig nem lehetünk villany nélkül, tiszta őskor.

2018. okt. 19. 20:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Egyébként nem vagyunk tinik, akik kézen fogva menekülnek a szülők elől a nagy semmibe, hanem erősen középkorú emberek vagyunk. A lakásunkkal szeretnénk segíteni a gyerekünknek meg az unokánknak, mert megérdemlik.

Kénytelenek leszünk kitalálni mást.

2018. okt. 19. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!