Hogyan és milyen hozzáadott anyagokkal (szegéshez, aljának burkolásához) lehet padlószőnyegből darabszőnyegeket készíteni házilag?
Régebbről megmaradt, de új, nagyobb padlószőnyeg darabokból szeretnék darabszőnyegeket készíteni, amiket majd laminált padlóburkolatú helyiségekben szeretnék leteríteni.
A megmaradt padlószőnyegek alja kemény, érdes felületű. Tartok tőle, ha így tenném le a belőlük készített szőnyeg darabokat, akkor azok összekarcolnák egy idő után a laminált padlót.
Milyen anyagot lehet, milyet szoktak tenni ilyenkor a padlószőnyeg aljára. Én valamilyen puha, filc szerű anyagra gondolok, amit esetleg ragasztani is lehet.
Milyen anyagokkal és hogyan lehet megoldani házilag a szőnyegdarabok szegését? Gondolom itt a ragasztás nem adna teljesen jó megoldást. Fix és tartós megoldást talán csak a varrás jelenthet?
Mi a véleményetek?
Csináltatok már ilyet?
Rendes megoldást csak a gépi szegés jelent. Szőnyegboltokban csinálják, de a legtöbb helyen csak az ott vásárolt szőnyeget vállalják. (Pontosabban, az információm már vagy 6 éves, kiírva láttam, tehát lehet, hogy azóta jobban elvállalnak ilyen munkát hozott szőnyeg esetén is.) De végigtelefonálod az összes szóba jöhetőt a környéken, és megmondják, hogy mit vállalnak.
Boltban tudnak ajánlani alátétanyagokat. Akár ráragasztva, akár csak alátéve.
Van pl. ilyen szivacsos:
Nekem ilyen gumiháló van a kis összekötő szőnyegek alatt, hogy ne csúszkáljanak:
A képkeresőbe írd be, hogy szőnyeg alátét.
(Ha a linkjeimet megint el.assza a GYK, akkor kijelölöd őket, behúzod a címsorba, szükség esetén a kék rész utáni szóközt törlöd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!