Szeretnek egy vegyestuzelesu kazanba es egy puffertartalyba befektetni. Kerdesem az lenne hogy kb. hany kobmeter fa szukseges egy teli szezonban egy 150 negyzetmeteres lakas felfutesehez?
Az írásjel nem ugyanaz, mint a szóköz (space).
A cserépkályha is viszonylag jól felhasználja a fában lévő kalóriát, tehát legfeljebb 10 % fát tudsz spórolni majd a mostani fűtéshez képest, ugyanolyan hőfokot tartva. Az előnye az lenne, hogy egyenletes lenne a hőfok egész nap. Persze, ez a plusz hő sem a semmiből lenne előállítva, hanem negyedével több fát kellene venned.
Nincs felétek vezetékes gáz? Mert egy jó puffer árán be lehetne vezettetni a gázt, kazánt úgyis venni akarsz, és a gáz sokkal olcsóbb fűtési mód, mint a fa (ha nem az erdőn veszed rönkben, vagy nem te vágod ki).
A 20 köbméter az 1*1*1-es köbméter, vagy erdei köbméter?
Amúgy valamennyivel kevesebb fog pufferrel fogyni, de nem túl sokkal, én is azon a véleményen vagyok, mint a másik válaszoló, tehát 10, jobb esetben 20 százalék.
Hőszigetelésre nincs lehetőség? 12 fok? Ha este bedurrantasz, és van 23 fok körülbelül, akkor hogyan tud reggelre 12 fokra lehűlni?
Ezt igazából a helyi sajátosságok ismeretében egy szakember tudná pontosan megmondani.
De így látatlanban én úgy gondolom, hogy anyagilag jobban járnál a szigeteléssel. Viszont a hőmérséklet ugrálása ugyanígy fennállna, csak nem hűlne le annyira a ház reggelre.
Nem írtál semmit a #3 válaszoló kérdésére, hogy sima vagy erdei m3, de még sima m3 esetén is ez fantasztikus összeg, ha nem valami hatalmas házról van szó.
Egy fűtésszerelőre mindenképpen szükséged lenne, mert szerintem nagyon kevés a fűtőtest a házban, azért nem sikerül megfelelő hőmérsékletet csinálni a házban, a hő csak elmegy a kéményen, nem hasznosul kellőképpen.
Szigetelés nagyon sokat fog javítani a helyzeten!
A véleményem pedig nem túl jó a vízteres cserépkályhával való fűtésről.
Hát, akkor szigetelés + kazán pufferrel. :)
Ha hosszú távra gondoltad az odaköltözést, meg fog térülni a befektetés.
De azért, természetesen, előbb szakemberrel nézesd meg mind a szigetelést, mind a fűtési rendszert, hátha mégis csak az egyikkel van komoly gond. Ne sajnáld erre a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!