Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ház külső falai köré szeretnék...

Gerő2000 kérdése:

Ház külső falai köré szeretnék 30-40cm-es betonszegélyt csinálni lejtésben a jobb vízelvezetés miatt. Vagy jobb ha csak a földet lejtetem meg jobban?

Figyelt kérdés

2018. szept. 15. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Jobb a szilárd burkolat.
2018. szept. 15. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Én megcsináltattam körben a járdát, azóta dohosodik, penészedik a szuterén.

Ez az én tapasztalatom.

2018. szept. 15. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok: Egy lejtésben lévő földkupac ugyan úgy átázik, nem sokat érsz vele. A szilárd burkolat valóban távol tartja a lábazattól a nedvességet, gyakran alkalmazzák is. Az is jó megoldás, talán szebb is, ha kavicsfeltöltést használsz körben, alulra, az alapozási szinten pedig drain-csövet építesz be, így valóban elvezeted akár a talajvizet is a háztól. Persze ez sokkal drágább, és kell kiépített csapadékgyűjtő hozzá.

Második válaszoló, biztos, hogy egy járda okozza a dohosodást? Nem újítottatok fel mást is, például külső pincefalszigetelés, műanyag ablak, vagy hasonló? Nehezen elképzelhetőnek tartom, hogy a járda okozna problémát.

2018. szept. 15. 17:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves 1-es!

Nem, nem újítottunk fel akkor mást, a kert rendbetételekor gondoltuk ezt jó ötletnek.

Nem tudom mi lehet az ok, talán a vizes föld nem tud a beton miatt úgy száradni, mint azelőtt?

Azóta gondolkoztunk az általad is javasolt kavicságyon, de még nem szántuk rá magunkat.

2018. szept. 15. 20:32
 5/5 anonim ***** válasza:

4,nehéz így megmondani, em mindegy milyen a talaj, a rétegződés, lejtésviszonyok, anyagok. Nálad, pince esetén lehet, hogy valóban rontott a szellőzésen. Más a helyzet alápincézetlen esetben, ott nincs páranyimás belülről.

Azért gondolom jónak a szilárd burkolatot, mert egy ipari csarnokunknál (én építész tervező vagyok), lápos területen az alapozás védelmére szilárd burkolatot írtak elő a geológusok, kifejezetten az agyagos talaj átázása ellen.

De a népi hagyományban is gyakran megjelenik az épületek körül a szervízjárda.

A kavics általában jó megoldás, mert szellőzik is.

2018. szept. 15. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!