Hol tudok az erkélyre olyan "mini tuját" venni?
Figyelt kérdés
Nem tudom mi a pontos neve, mindig erkélyeken látom csak. Hol lehet olyat beszerezni? Örökzöld egyébként?2018. szept. 3. 16:49
2/10 A kérdező kommentje:
Igen, rosszul tettem fel a kérdést, hogy hívják inkább az érdekelne. Hogy biztosan ne vegyek "égignövőt"! :D
2018. szept. 3. 17:40
3/10 anonim válasza:
Pedig nem tudsz mást csinálni, minthogy elmégy egy kertészetbe és végignézed a kínálatot, netán ugyanezt megteszed egy OBI, Praktiker vagy Bauhaus áruházzal. Felírod a neked tetszőt és utána az interneten utánanézel, mit írnak róla, netán angol vagy német nyelvű honlapokon is. De van emlékeim szerint könyv kiadvány is fenyőkről, fenyőfélékről. Nagyjából sejtem, milyenre gondolsz, de nagyon sokféle van belőle és nemcsak a tuja rokonság, de borókafélék is. Ha meg annyira tetszik, akkor nyugodtan kérdezd meg az adott erkélyen lakóktól, amit akarsz, biztosan nem haragszanak meg érte. Arra azért gondolj, hogy ezek hiába örökzöldek, ennek megfelelően inkább az alacsony hőmérsékletet kedvelik, a kiszáradást meg néha ritkán viselik el. Én egyébként a Vaterán vettem a legkeskenyebbre növő oszlopos tuja fajtát (Tuja occidentalis "Henezia"). Eddigi méréseim szerint azért ez is nő évente vagy 10 cm-t (magasságban). Neked talán a lapos, elterülő örökzöld tetszett meg, de azt hiszem, hogy az borókaféle (Juniperus).
4/10 anonim válasza:
Kertészetben. Multi is van, OBI, Oázis. De vannak kifejezetten dísznövénykertészetek, virágárusok.
5/10 anonim válasza:
Én úgy tudom ezeket cserépben védeni kell a fagytól télen. Én csak ezért nem vettem, pedig a múltkor láttam ilyesmit a Bauhausban. Nekem is tetszik, de télen nem tudom hova tenni és pont nem most van ennek a szezonja.
6/10 anonim válasza:
Dísznövényárudában megkérdezed, hogy melyik mekkorára nő. Azt nem mondod meg, hogy konkrétan kicsi érdekel. Amire azt mondják, hogy hosszú távon is kicsi marad, annak a nevét felírod, és utánanézel a neten. Ha tényleg ez az, akkor visszamész érte.
7/10 anonim válasza:
De különben meg:
Ha nem szabadföldbe teszed, akkor a cserepét kell védeni a fagytól, ha nem elég nagy az edénye.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Odáig eljutottam, hogy elvileg Obiban van ilyen. Harmadikra szeretném erkélyre, ott meg nincs fagy, így annyi, hogy szerintem nem kell védeni tőle.
2018. szept. 10. 10:58
9/10 anonim válasza:
Obiban kb. duplájáért szokott lenni, mint faiskolákban és hasonlókban. Én előtte megnézném a környékemen lévő árudákban. A netről ki lehet keresni a telefonszámokat, megmondják, hogy milyen fajta van mennyiért.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, jó ötlet! Van is a közelben egy kertészet.
2018. szept. 11. 17:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!