Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol világít, hol nem. Érintkez...

Hol világít, hol nem. Érintkezési hiba, de mégis milyen?

Figyelt kérdés

Vettem egy ledes mennyezeti lámpát, négy foglalattal. g9-es típusú, gyárilag jár hozzá LED. De a négyből hol mind világít, hol csak kettő, vagy három. És mindig a szélsők maradnak sötétek.

Felkapcsolom, s a két középső világít. Lekapcsolom, s ugyanazzal a lendülettel vissza. Ekkor három. Aztán pár órával később az összes.

A két rendetlenkedőt kivettem a helyéről, visszatettem. Egy ideig jó, majd nem. Felcseréltem a belsőket, de akkor is a két szélső lesz rendetlen.

A foglalatban, vagy a vezetékben lehet a hiba, de mi tud elromlani 3 nap alatt, s így?

Semmi hibát nem látok szétszerelve sem.

Pl. kilazult csavar, rossz vezeték stb.

2018. aug. 25. 14:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Vidd vissza, hogy nem jó. Hozzál el másikat. Ez a legegyszerűbb. Érintkezési hiba, valószínűleg helyi melegedés hatására jön elő, ami kontakt hibát eredményez. Gyárilag a vezetékek egybe vannak fogatva középen, lehet, hogy ott a hiba, mert a szigetelést is ráfogatták.
2018. aug. 25. 15:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha az izzó érintkezése rugós, akkor talán a rugót kellene elhajlítani, mert nem nyomódik elég erővel.

De szerintem is, ha meg lehet oldani, vidd vissza.

2018. aug. 26. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!