Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » FÉG V4 átfolyós vízmelegítő...

FÉG V4 átfolyós vízmelegítő egy ideig elzárás után borzasztó hangosan kattogott, ezért csak addig kapcsoltam be a gázt, amig tusoltam, de mostmár az őrláng se gyullad be?

Figyelt kérdés

Egy ideig az volt a probléma, hogy amikor elzártam a vizet, tovább égett a többi rész is kicsit, úgyhogy elkezdtem úgy használni, hogy napközben elzártam a gázt, és csak tusolás során fordítottam el a szelepet.

Utána a víz elzárása után hirtelen elkezdett kattogni, de annyira, mintha valaki ütné a csöveket. A gázszelep elzárásával azonnal abbamaradt a kattogás. Ezt minen elzárás után csinálta, úgyhogy úgy használtam, hogy amint a vizet elzártam, a gázt is..

Ez így önmagában mire utal?

Mostmár sehogy nem tudom használni, mert nem gyullad be az őrláng, hívok szerelőt, de félek, hogy nagyon magas lesz a költsége.

A borzasztó hangos kattogás mire utal, ami azonnal eláll a gázszelep elzárásával? Biztosan nem hőtágulás miatti kattogás, az ennél jóval halkabb.

köszi!

2018. aug. 22. 14:25
 1/2 anonim válasza:
A jelenséget vízkövesedés, égéstermék lerakódás okozhatja.Célszerű lenne egy általános /gyújtó-őrláng/ tisztítás és a hőcserélő savazása. Jobb, ha szakember végzi!
2018. aug. 23. 11:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Természetesen hozzá sem nyúlok szakember nélkül, így is nagyon féltem, hogy veszélyes, mert a kattogás tényleg hangos volt. :(

Megpróbálok mielőbb keríteni valakit. Van valami szabály, hogy csak bizonyos jegyzékben szereplő szakemberek jöhetnek? Vagy bármilyen gázszerelőt hívhatok a netről?

2018. aug. 24. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!