Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elérni, hogy az...

Hogyan lehet elérni, hogy az átfolyós vízmelegítő által melegített víz hőmérséklete megfelelő (közepes) legyen?

Figyelt kérdés
Van egy Bosch vízmelegítőm, konkrétan ilyen: [link] és nem bírom úgy beállítani, hogy közepes, nekem megfelelő legyen a víz hőfoka. Nekem túl forró ami jön belőle így nyáron, de ha adagolok még hozzá hideg vizet, egyszerűen lekapcsol. Próbálgattam a szabályozók állítását rajta (kis láng - magas vízhőmérséklet/alacsony vízhőmérséklet, nagy láng - ugyanezek, stb.), de nem tudom elérni, hogy nekem jó legyen. Nem arról van szó hogy forró és éget mint a rohadás, de nyáron ez már tök kellemetlen. Ha pedig jobban megnyitom a hideget, akkor lekapcsol és 4 mp-en belül jéghideg víz jön. A kérdés az, hogy ez ennyit tud és kész, vagy szerelő tud valamit ezen finomhangolni?

2017. jún. 15. 11:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Termosztátos csapteleppel például.
2017. jún. 15. 11:23
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de arról kb. ennyit találtam:

"Átfolyós vízmelegítő megléténél a termosztátos egység nem tudja bekeverni a beállított hőmérsékletet, tehát hiába vásárolnánk meg, sajnos elveszítené funkcióját."

2017. jún. 15. 11:45
 3/12 anonim ***** válasza:
meg kell tanulni vele bánni és kitapasztalni a neked is legjobb beállítást. Időbe telt nekem is mire a villanyról áttudtam szokni az átfolyós gázra
2017. jún. 15. 12:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Mivel te már mindent megpróbáltál, marad a szerelő, (lehetőleg a Bosch szervizből) de előtte telefonon meséld el a problémát, nehogy feleslegesen fizesd a kiszállást.
2017. jún. 15. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:

Termosztátos csaptelep valóban nem jó, ahhoz jóval nagyobb teljesítmény kell.

Hívj szerelőt, hogy be kell állítani a lángot.

Nyisd ki teljesen a melegvizes csapot, és a láng minimum állását úgy állítsa be a szaki, hogy ezzel a vízzel tudjál fürödni (csak meleggel).

Aztán max állásba tekerve a lángot úgy állítsa be, hogy mosogatáshoz nagyon meleg vizet kapjál.

Így télen ha a bejövő víz hidegebb lesz, még tudsz a lángon feltekerni a fürdéshez, és lesz elég meleg fullon a mosogatáshoz.

Használat közben ha lehet fullra nyisd a melegvíz csapot, mert így nem fog pár másodperc múlva a nyomásváltozás miatt visszamenni a láng, illetve nem alszik ki.

Ha a láng sárgás pirossas lesz idővel, akkor értelem szerint ki kell majd takaríttatni

2017. jún. 15. 12:13
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem ingadozik a víznyomásod? Mert akár az is lehet a probléma. Csak tipp.
2017. jún. 15. 12:15
 7/12 anonim ***** válasza:
57%
Akkor ne piszkáld a víz részét . A láng víznyomásra gyújt be ezért van hogy elalszik ha hideget engedsz rá. Ezért teljesen nyitott állapotban kellene nyáron kellemes vizet adnia és télen a víznyomás csökkentésével forrósítani. Mivel alaphelyzetben is forró ezért a bemenő gázt kell csökkenteni. Egyszerűen ahol a vizmelegítőbe bemegy a gáz ott lenni kell egy csapnak azon zárj és olyan nincs hogy nem lesz ezáltal hidegebb a víz. Én így szabályozom a vízhőfokot nyáron évtizedek óta.
2017. jún. 15. 12:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekünk valami magyar van ill. volt indig, de ez a jelenség vele jár. Az adott évszaknak megfelelően be kell szabályozni a gázláng magasságát. A vizet közpállásba kell tekerni és a gázlángot megfelelő vízhőfok eléréséig kell változtatni. Akkor aztán a vizet fojtva forróbb, teljesen kinyitva langyosabb vizet kapsz. Ha pl. nyáron hirtelen felmelegedés jön, akkor a bejövő csapvíz hőmérséklete is érezhetően megemelkedik és 1-2 nap után érződik, hogy csökkenteni kell a gázláng magasságát.
2017. jún. 15. 13:49
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, jövő héten jön a szerelő. Majd beírok, hogy hogy sikerült a karbantartás :)
2017. jún. 15. 17:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Volt a Bosch szerelő, sajnos az a válasz, hogy ez "ennyit tud". Így marad nyáron is a kvázi forró víz, ami baromi kellemetlen. A lángot azt mondta már nem tudja lejjebb venni, mert akkor baromi sokat szikráztatna mire begyullad, s így hamar tönkremegy.
2017. júl. 18. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!