Milyen panelban élni?
Mi mindketten szép, nagy családi házban nőttünk fel. Első lakásként a férjemmel panelban lakunk. 8. emelet és csodás a kilátás, jó a közlekedés, durván fényes, mert a ház végén van a lakás, jó a levegő ilyen magasan, plusz grátisz amit nem tudtam, de nincs sem légy, sem szúnyog. Természetesen, ha éjszaka felkapcsolt lámpánál szellőztetsz, akkor ide is bejönnek, de mi ilyenkor sötétben vagyunk, elég az utca fénye. Télen nagyon kellemes meleg van egy családi házhoz képest.
Negatívumok, hogy ilyenkor nem jó a meleg miatt. Sajnos nekünk nincs klíma, így van pár izzasztó éjszaka. Nappal minden leengedve és zárva reggel 9-től. Este 7-8 körül kezdjük kinyitni az ablakokat. Ezzel a módszerrel napokig jó a kánikulában a következő lehűlésig. Száraz a levegő, így több növény sem bírja, de vannak amelyek élvezik. Ha normálisak a szomszédok nincs baj a zajjal, de ritkán engem is zavar. Amit legjobban utálok az utca zaja, viszont fantasztikus a tömegközlekedés. Szagok főleg a lépcsőházban terjengenek, hol lecsó, hol cigi, hol parfüm. A lift egyszer romlott el több év alatt, egyszer pedig áramszünet volt. Tipp, hogy a telefonod vakujával tökéletesen lehet látni. :) Nálunk a lépcsőházak össze vannak kötve, tehát lemegyünk a 6-ra, ott át a másik lépcsőházba a lifthez. A legnagyobb problémám mégis az igénytelen lakókkal van, tisztelet a kivételnek. Nem vigyáznak a környezetükre, mocskosak, nem takarítanak maguk után.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Én rosszabbra számítottam az az igazság.
"mivel nem nagyon engedhettünk meg mást, a tizediken fogunk lakni"
Én úgy tudom, hogy a földszinti lakások olcsóbbak, mint az emeletiek a panelokban.
Annak, aki világéletében panelban lakott biztos más, mint annak, aki x évtized után kell, hogy oda költözzön, de biztos megszokod majd. Vannak normális szomszédok is, meg problémásak is, mint egy kertesházas utcában is, úgyhogy ilyen szempontból ugyanaz. Azt viszont nagyon nem bírnám, ha nap mint nap többször is vadidegenekkel együtt kéne lifteznem, az biztos. Mindig a földszinten laktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!