Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen panelban élni?

Milyen panelban élni?

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy el kellett adni a kertes házunkat, és mivel nem nagyon engedhettünk meg mást, a tizediken fogunk lakni. De én elképzelni sem tudom, hogy hogyan tud valaki egyáltalán a második emeletnél magasabban élni. Tudom, túldramatizálom, de nem hiszem, hogy meg tudnám szokni. Panelban élők, (főleg az ötödik, vagy magasabb emeletiek) milyen az életetek? Ti mennyi idő alatt szoktátok meg?
2018. aug. 9. 17:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%

Mi mindketten szép, nagy családi házban nőttünk fel. Első lakásként a férjemmel panelban lakunk. 8. emelet és csodás a kilátás, jó a közlekedés, durván fényes, mert a ház végén van a lakás, jó a levegő ilyen magasan, plusz grátisz amit nem tudtam, de nincs sem légy, sem szúnyog. Természetesen, ha éjszaka felkapcsolt lámpánál szellőztetsz, akkor ide is bejönnek, de mi ilyenkor sötétben vagyunk, elég az utca fénye. Télen nagyon kellemes meleg van egy családi házhoz képest.

Negatívumok, hogy ilyenkor nem jó a meleg miatt. Sajnos nekünk nincs klíma, így van pár izzasztó éjszaka. Nappal minden leengedve és zárva reggel 9-től. Este 7-8 körül kezdjük kinyitni az ablakokat. Ezzel a módszerrel napokig jó a kánikulában a következő lehűlésig. Száraz a levegő, így több növény sem bírja, de vannak amelyek élvezik. Ha normálisak a szomszédok nincs baj a zajjal, de ritkán engem is zavar. Amit legjobban utálok az utca zaja, viszont fantasztikus a tömegközlekedés. Szagok főleg a lépcsőházban terjengenek, hol lecsó, hol cigi, hol parfüm. A lift egyszer romlott el több év alatt, egyszer pedig áramszünet volt. Tipp, hogy a telefonod vakujával tökéletesen lehet látni. :) Nálunk a lépcsőházak össze vannak kötve, tehát lemegyünk a 6-ra, ott át a másik lépcsőházba a lifthez. A legnagyobb problémám mégis az igénytelen lakókkal van, tisztelet a kivételnek. Nem vigyáznak a környezetükre, mocskosak, nem takarítanak maguk után.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Én rosszabbra számítottam az az igazság.

2018. aug. 9. 18:14
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

"mivel nem nagyon engedhettünk meg mást, a tizediken fogunk lakni"

Én úgy tudom, hogy a földszinti lakások olcsóbbak, mint az emeletiek a panelokban.

Annak, aki világéletében panelban lakott biztos más, mint annak, aki x évtized után kell, hogy oda költözzön, de biztos megszokod majd. Vannak normális szomszédok is, meg problémásak is, mint egy kertesházas utcában is, úgyhogy ilyen szempontból ugyanaz. Azt viszont nagyon nem bírnám, ha nap mint nap többször is vadidegenekkel együtt kéne lifteznem, az biztos. Mindig a földszinten laktam.

2018. aug. 9. 18:15
 13/17 anonim ***** válasza:
88%
Kertes házban lakunk, mi a férjemmel kertesben is nőttünk fel, a fiunk viszont most vett magának egy 2 szobás panelt. kíváncsi voltam, hogy fogja megszokni, de meglepő módon imádja. 2.emelet, panelprogramos, jó a lakóközösség, parkra néz a kisebbik szoba, ráadásul a Bükk 10 perc sétára van. Viszont mikor költözött, bizonyos ok miatt fel kellett mennem a 10.-en lakóhoz, én rendesen beleszédültem. A látvány csodás, de a magasság miatt én 10.-re csak végszükség esetén mennék lakni.
2018. aug. 9. 18:25
 14/17 anonim ***** válasza:
85%
Én kertes házban nőttem fel, az önálló életemet is ott kezdetem, akkor azt mondtam, soha nem költöznék panelba, aztán a sors úgy hozta, hogy mégis kénytelenek voltunk (elváltam és egyedül 2 gyerekkel nem tudtam volna fenntartani azt a nagy házat, amiben laktunk). Mi elég hamar megszoktuk, a 3.-on lakunk egy 4 emeletes házban, szerencsére a mi lépcsőházunkban rendes lakók vannak, nincs zajongás meg bulizás, akkor van nagyobb zaj, ha valaki felújít, de az is csak nappal, este és éjszaka már minden csendes.
2018. aug. 9. 18:27
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem mondtam semmi olyasmit, hogy "tartok" a magasságtól. Sőt, a magassággal kapcsolatban semmit nem is mondtam.
2018. aug. 9. 19:54
 16/17 A kérdező kommentje:
A tizedik pedig nem azért olcsóbb, mert tizedik, hanem mert ebben a házban ez a legolcsóbb "szabad" lakás.
2018. aug. 9. 19:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor nem parázok.
2018. aug. 9. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!