Felrakjam a plédeket az ablakokra?
Én fényvisszaverő fóliákat teszek a tetőtéri szobám ablakaira, az rengeteget jelent. A fotonok egy része persze átjön azokon is, de van belső sötétítő is, az is számít, de ugyebár minél többet ki kell szűrni már a bejövetel előtt.
Most itt ülök egy viszonylag sötét szobában, de jobb, mint megfőni...
Mivel a plédek sem engedik át a fény nagy részét, tuti sokat számít az is. De az autós fényvisszaverők nem drágák, én csak befogatom az ablakba, remélhetőleg nem lesz baja, elég vékonykák. A nagyobb fóliák a jók, amik elegek egy ablakszárnyra. A 150x100-as ablak 2 szárnyán van 1-1 s a nagy tetőablakomon egy harmadik (s a saját, drága fényvédő rolója, átmeneti időszakban csak azt használom, kánikulában viszont lehetőség szerint totális sötétítés kell).
Hülyeség, mert macerás és nem időjárásálló.
Megoldás helyette egy redőny!
Ahogy írták, a semminél minden jobb, és kívülről kell megfogni a hőt, nem belülről.
Én erkélyen viszonylag vastag, törtfehér vászon dekoranyagot feszítettem ki (turiban vettem, függöny volt).
Ugyan az ablakokon volt redőny, de én azt szerettem volna, hogy az erkélyre betűző nap se melegítse még jobban a szobát (szintén déli fekvés).
Valamennyit ez is megfogott a hőből és jobb, mint a pléd.
Egyébként a sötétítő függönyöm is olyan, hogy kívül fehér, belül barna, tehát befelé valamennyit sötétít, kifelé pedig visszaveri a fényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!