Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szokott olyan problémád...

Szokott olyan problémád lenni, hogy holnap mégis mit egyél?

Figyelt kérdés
és itt nem a mit főzzek holnap?-ra gondolok,hanem a megélhetés miatt,hogy nincs mit a gyereked elé rakni........
2010. jún. 18. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerencsére ilyen még sosem volt, és előreláthatólag nem is nagyon lesz.
2010. jún. 18. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Öszinte leszek szokott.Mondjuk hála isten nagyon ritkán.De akkor is inkább olyan mértékben hogy Én nem eszek mert akkor nem maradna a gyerekeknek.De igen.Volt már rá példa sajnos.
2010. jún. 18. 23:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom, sosem volt még ilyen, pedig nagyon kevés pénzből gazdálkodok. Sokféle csemegét kitaláltam már, amit imád a család, így észre sem veszik, hogy spórolós menü van az asztalon. Pl. lesütök egy kupac sós palacsintát (abba csak 1 tojás kell, némi liszt és víz csipet sóval, meg egy kis olaj a sütéshez) és még forrón kevés reszelt sajttal megszórva egymásra fektetem. Az egészhez elég kb.15 dkg sajt (sparban van 700 ft/kg körüli áron), a tetejére is kevés és 5-10 perc alatt összepirítom a sütőben. Tortaszeletre vágva mennyei teával.

De lehet kb.2-300 ft-ból 4 főre főzeléket főzni, ha nagy a baj, egy szelet kenyérrel is finom, ha több pénz jut, akkor mehetnek rá kféle feltétek (pl. a pörköltalap -olajon fonnyasztott hagyma, sózva, borsozva, paprikázva- is finom a főzelékre téve, de főtt tojás, tükörtojás, 1 pár virsli karikázva és sütve, lecsókolbász sütve, stb.). Nagyon olcsó még pl. a krumplistészta, grízestészta, káposztástészta, paprikáskrumpli, tojásosnokedli, krumplileves, paradicsomleves, rántottleves, tojásleves, stb. Egy-egy este külön nyalánkság egy szelet zsíroskenyér hagymával.

2010. jún. 18. 23:05
 4/9 A kérdező kommentje:

Az borzasztó lehet :(

Lehet te is tudnál enni,ha lemondanál a netezésről :)

2010. jún. 18. 23:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hónap végén általában üres a hűtő. Olyankor a kis maradékokból kell összedobnom valami ehetőt. ( vajas kenyér és hasonló dolgok).

17/L

2010. jún. 18. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, szokott.

És szégyenlem magam miatta, pedig nem én szüntettem meg a munkahelyemet.

2010. jún. 18. 23:21
 7/9 anonim ***** válasza:
nekem nem szokott ilyen lenni. sőt, állandóan rajtunk marad a kaja, és ez idegesít is, mindig mondom anyumnak hogy ne vegyen feleslegesen mindig kaját hisz tele van a spajz, meg a hűtő.. de sajna nem tudja megérteni hogy ez pazarlás :(
2010. jún. 18. 23:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
szokott, akkor eszünk anyóséknál ;)...a netet meg egyrészt munkakeresésre, másrészt pénzkeresésre (teszvesz) használom, amúgy meg a párom internetutalványából van fizetve, mielőtt engem is felszólítanál, hogy mondjak le a netről ;)
2010. jún. 18. 23:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Most nem.

Elsős egyetemistaként rendszeresen, mert nem tudtam a pénzt beosztani. Egy hétig dőzsöltem, aztán a szó szoros értelmében kenyéren és vízen éltem, jobb időszakokban esetleg krumpli is került mellé.

Ma az a szisztémám (egyébként nagymamámtól tanultam, aki nagyon tud beosztani), hogy kifizetem, amit muszáj, a maradékból 10e-t félrerakok, és a maradékot osztom el öt részre. Péntek délután megtervezem a következő heti menüt, szombaton bevásárolok, limit a pénz egyötöde. Ha felmerül váratlan költség, akkor az megy az ötödik ötödből (általában fel szokott...). Ketten élünk, kb hetente 6-10e szokott jutni. Tökjól ki lehet jönni belőle, ilyentájt pl. rendszeresen sütök rakott karfiolt, kb ezer ft egy tepsi, ami hat adag. Hússal, bőven tejföllel :)

2010. jún. 19. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!