Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudom megállapítani a...

Hogy tudom megállapítani a házról hogy milyen tájolású?

Figyelt kérdés
2018. júl. 21. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
google térképen megkeresed a házad. ha más nem jut eszedbe
2018. júl. 21. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Iránytű ? Mágnesezett varrótű víz felszínére téve ?
2018. júl. 21. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem ez a problémája a Kérdezőnek, mert annyit csak lát, hogy hol kel a nap (Kelet) és hol nyugszik (Nyugat) és ehhez már semmiség a gyerekkorban tanult mondókát társítani:

Előttem van Észak, hátam mögött Dél, balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél.

Hanem, hogy a tájolás mihez van viszonyítva?

Az utcafronthoz? A bejárathoz? A város/falu központhoz, vagy mihez?

2018. júl. 21. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tájolás mihez van viszonyítva?? Az égtájakat viszonyítod a ház oldalaihoz. Így kapod meg, hogy melyik helyiség/ablak melyik égtáj felé van.
2018. júl. 22. 04:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban ezt a versikét soha nem sikerült megjegyeznem. Soha nem tudtam, hogy mi van jobbra és balra, mert fordítva énekelgetve is rímel:

...jobbra a nap nyugszik, balra pedig kél.

Mára persze evidens, hogy ha magam elé képzelem a térképet, akkor balra van nyugat, jobbra kelet.

A lázak, lakások tájolásán és azt értem, amerre a legtöbb ablak (általában a szobáké) néz.

Leggyakoribb a déli, vagy nyugati tájolás. Ha ez valamiért akadályozva van, akkor keleti. Északi tájolás a legritkább. Bár a szomszédom háza is pont ilyen.

2018. júl. 22. 09:33
 6/7 anonim ***** válasza:
...házak...
2018. júl. 22. 09:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez nyilvánvaló, hogy, a ház oldalaihoz, de melyik oldalához?

Az utcai oldalhoz? Akkor a házam kelet-nyugati, ha a főbejárathoz, akkor észak-déli.

Most, hogy ezt írom, hajlok arra, hogy az utcához kell viszonyítani, de ebben nem vagyok biztos. Lehet hogy mégis inkább a háznak a telken való elhelyezkedése szabja mag a fekvését és ebben a főbejárat a mérvadó.

Ki tudja ezt biztonsággal?

2018. júl. 22. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!