Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tiszteletem Vettem egy házat...

@Gabor@ kérdése:

Tiszteletem Vettem egy házat és kiköttettem a gázt. Leszerelték a gázórát de egy 2.5m hosszú cső plombával a házban maradt. Kötelezhetem a szolgáltatót h levágja a csövet? Magán terület v és nem vagyok ügyfél sztem nincs felelősségem a plombáért.

Figyelt kérdés

2018. júl. 2. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
28%

Nekem kicsit tekervényes ez a kérdés .

Aki házat vesz annak a nevére kerül a gáz óra is ,különben hogy tudtad volna kiköttetni .Ez esetbe még az óra a házban lehetett,és most ott maradt bekötési vég ledugózva ,plombával .Mi az hogy nem vagy ügyfél,akkor mi módon volt lehetséges az órát levetetni ? Minden ingatlan magán terület,és bizony van felelősséged a közművekért is ,az ingatlanon belül .Te csak kérhetsz,és a megfelelő munkadíj ellenében a telkedről eltávolítják a gáz bekötést .

2018. júl. 2. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
34%

"Vettem egy házat és kiköttettem a gázt"

Ügyes vagy.

Most már csak a felét éri...

2018. júl. 2. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Remélem nem tüzépes fával akarsz fűteni benne!
2018. júl. 3. 00:04
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
Itt az ideje kiköttetni a villanyt is...
2018. júl. 3. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem csak az órát szereltetted le. Vagy, először leszerelték a mérőt, aztán később valamikor amikor géppel is ki tudtak jönni levágták a csonkot a rendszerrről(az utcán). És bent addig leplombálták a csonkod,hogy nehogy lophasd addig a gas-t.

De szerintem csak az órát szereltetted le(mert az occsób' volt ,mint leköttetni. Vagy azé,hogy ne kelljen havidíjat fizetni, most meg csak kombinálsz.) De sajna,ha csak a mérőt szereltetted le az szüneteltetés ,nem pedig megszüntetés. Ami azt jelenti,hogy továbbra is ügyfél vagy és VAN FELELŐSSÉGED A PLOMBÁÉRT. Szal bármikor mehetnek ellenőrizni, aztán,ha sérült a plomba vagy valami,akkor jöhet a többszázezres bulibírság.

Szóval nem ártana tisztázni a szolgáltatóval,hogy csak szüneteltetsz -vagyis te csak a mérőóra leszedéséért fizettél- vagy a lekötésért is. Ugyanis csak utóbbi esetben mondhatod azt ,hogy vége és nincs több macera.(Persze a végelszámolás és a csekkek kifizetése után)

2018. júl. 3. 22:24
 6/9 anonim ***** válasza:
28%
Nagy hanyagságra vall, ha még nem kötteted ki ennyi idő alatt a vizet is...
2018. júl. 4. 12:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő válaszokat. A ház eco barát lesz napelemmel és infrás fűtéssel. Remélem megnyugtattam minden gázhű kommentálót. A gázszolgáltatót kiköttetéssel kerestem meg írásban így ha szüneteltetne csak, megtévesztésért elő lennének véve. Ez több mint 2 éve történt és most már útban van a cső, legfőkébb a plomba. Azóta semmi kommunikáció nem volt felőlük.
2018. júl. 4. 20:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Könnyen meggyőződhetsz róla,hogy "szüneteltetést" avagy mérőleszerelést(!) kértél ,vagy pediglen HÁLÓZATRÓL VALÓ LEKÖTÉST. Ugyanis megnézed a gázszolgáltatód oldalán a díjszabásaikat (ha máshol nincs,akkor az üzletszabályzat legalsó oldalai a mellékletek között) ,kikeresed a kívánt opciót és összehasonlítod a csekkeddel ,amit előre befizettél 2éve. Ha az összeg egy kisebb összegű kategóriának felel meg,akkor nem azt igényelted amit kellett volna.(Víznél is gyakran azt hiszik az emberek,hogyha leszedetik a mérőt akkor onnantól kezdve nekik már közük sincs a vízművekhez,aztán mikor kiderül,hogy nem úgy van ahogy azt ő elképzelte elkezd pampogni. Holott ugyanúgy tovább él a szerződés és bizonyos kötelezettségeik is megmaradnak.)

De a fentiek szerint ellenőrizheted,hogy mi is volt az,amire te fizettél.Másfelől hiába pampogsz arról,hogy felelősségre lesznek vonva,hogy nem kötötték le. Ha te például egy alacsonyabb szintű szolgáltatás árát fizetted be,akkor nem fogják a drágábbat csinálni,csak mert te egy valamilyen levélben úgy fogalmaztál. Az számít amit befizetsz. Én is szivesen befizetnék a magyar államnak 100ezer forintot, aztán mondanám,hogy akkor kérek egy 10milliós házat. De ha csak 2millásat adnak az is jó,mert szerény vagyok meg jófej. :D

2018. júl. 5. 14:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Amúgy ha felhívod a szolgáltatód akkor megmondja,hogy van-e még élő szerződésetek. (Bár szerintem itt is lehetnek tévedések és simán rámondhatja,hogy nincs,miközben mégis.Főleg ha csak a számlázás alapjául szolgáló mérőre keres rá,mint beazonosítási eszköz. Az igazat megvallva nem tudom,hogy az ilyesmi hogy megy.)
2018. júl. 5. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!