Tiszteletem Vettem egy házat és kiköttettem a gázt. Leszerelték a gázórát de egy 2.5m hosszú cső plombával a házban maradt. Kötelezhetem a szolgáltatót h levágja a csövet? Magán terület v és nem vagyok ügyfél sztem nincs felelősségem a plombáért.
Nekem kicsit tekervényes ez a kérdés .
Aki házat vesz annak a nevére kerül a gáz óra is ,különben hogy tudtad volna kiköttetni .Ez esetbe még az óra a házban lehetett,és most ott maradt bekötési vég ledugózva ,plombával .Mi az hogy nem vagy ügyfél,akkor mi módon volt lehetséges az órát levetetni ? Minden ingatlan magán terület,és bizony van felelősséged a közművekért is ,az ingatlanon belül .Te csak kérhetsz,és a megfelelő munkadíj ellenében a telkedről eltávolítják a gáz bekötést .
"Vettem egy házat és kiköttettem a gázt"
Ügyes vagy.
Most már csak a felét éri...
Szerintem csak az órát szereltetted le. Vagy, először leszerelték a mérőt, aztán később valamikor amikor géppel is ki tudtak jönni levágták a csonkot a rendszerrről(az utcán). És bent addig leplombálták a csonkod,hogy nehogy lophasd addig a gas-t.
De szerintem csak az órát szereltetted le(mert az occsób' volt ,mint leköttetni. Vagy azé,hogy ne kelljen havidíjat fizetni, most meg csak kombinálsz.) De sajna,ha csak a mérőt szereltetted le az szüneteltetés ,nem pedig megszüntetés. Ami azt jelenti,hogy továbbra is ügyfél vagy és VAN FELELŐSSÉGED A PLOMBÁÉRT. Szal bármikor mehetnek ellenőrizni, aztán,ha sérült a plomba vagy valami,akkor jöhet a többszázezres bulibírság.
Szóval nem ártana tisztázni a szolgáltatóval,hogy csak szüneteltetsz -vagyis te csak a mérőóra leszedéséért fizettél- vagy a lekötésért is. Ugyanis csak utóbbi esetben mondhatod azt ,hogy vége és nincs több macera.(Persze a végelszámolás és a csekkek kifizetése után)
Könnyen meggyőződhetsz róla,hogy "szüneteltetést" avagy mérőleszerelést(!) kértél ,vagy pediglen HÁLÓZATRÓL VALÓ LEKÖTÉST. Ugyanis megnézed a gázszolgáltatód oldalán a díjszabásaikat (ha máshol nincs,akkor az üzletszabályzat legalsó oldalai a mellékletek között) ,kikeresed a kívánt opciót és összehasonlítod a csekkeddel ,amit előre befizettél 2éve. Ha az összeg egy kisebb összegű kategóriának felel meg,akkor nem azt igényelted amit kellett volna.(Víznél is gyakran azt hiszik az emberek,hogyha leszedetik a mérőt akkor onnantól kezdve nekik már közük sincs a vízművekhez,aztán mikor kiderül,hogy nem úgy van ahogy azt ő elképzelte elkezd pampogni. Holott ugyanúgy tovább él a szerződés és bizonyos kötelezettségeik is megmaradnak.)
De a fentiek szerint ellenőrizheted,hogy mi is volt az,amire te fizettél.Másfelől hiába pampogsz arról,hogy felelősségre lesznek vonva,hogy nem kötötték le. Ha te például egy alacsonyabb szintű szolgáltatás árát fizetted be,akkor nem fogják a drágábbat csinálni,csak mert te egy valamilyen levélben úgy fogalmaztál. Az számít amit befizetsz. Én is szivesen befizetnék a magyar államnak 100ezer forintot, aztán mondanám,hogy akkor kérek egy 10milliós házat. De ha csak 2millásat adnak az is jó,mert szerény vagyok meg jófej. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!