Akinél villanybojler van otthon: hány literest használtok, hányan laktok együtt?
2-en vagyunk 80 literes
mosogatni géppel mosogatunk és csak zuhany van
Nálunk 120literes volt négyünkre és elég volt, bár néha előfordult, hogy kifogyott.
Egyébként úgy tudom, hogy maximum 50litert kell számolni egy főre. De annál szerintem valamivel kevesebb is elég.
Elvi szinten 35-40 litert vesznek alapul egy főre.
Általában 1700-1800 W a fűtőszál teljesítménye, 200 literesé esetleg 3000 W.
50 Celsius fok felett a vízkő már NEM lineárisan csapódik ki hanem négyzetesen, mennyire kemény a víz?
Érdemesebb nagyobb űrtartalmút vásárolni és alacsonyabb fokra beállítani! Így ha vendég jön még tartalék is lesz.
Árak szerint lehet érdemesebb vidéken vásárolni, főleg ha a szállítás megoldható.
13:57
A típust bocs elfelejtettem...
Az olaszoknál nagy arányban fordult elő garancia idő utáni tartály lukadás - ezzel szemben viszont 4 évente vehet új bojlert.
Alkatrész ellátottság a régi ZÖMÖK hajdunak a legjobb.
Így én a régebbi Hajdu típust javaslom, az újban más a tartály...
Ezért írtam, hogy maximum 50, de gyakorlatilag kevesebb is elég egy főre.
Ez érdekes: "Árak szerint lehet érdemesebb vidéken vásárolni, főleg ha a szállítás megoldható."
Ugyan bojlert még nem vettem, de általánosságban pont az ellenkezőjét tapasztalom. Lehet Bp-en azért olcsóbbak az árak, mert kevesebb a szállítás, vagy nagyobb az árverseny, mivel több bolt, áruház van.
köszi, Hajduban gondolkodunk. A kiszemelt "Eco" névre hallgat, de olcsóbb, mint a sima párja. Lehet, hogy emiatt? hogy az újabb fajta, tartály nélküli?
nehéz kiszámolni, mekkorát vegyünk, épp 2en vagyunk, hamarosan 3an leszünk, de a bojler élettartamán belül még nagyobb családot szeretnénk. Talán a 120 l lesz a nyerő.
bocs, hülyén írtam, szóval, más tartálya van az újnak? ami nem jó?
vízkeménységről sajnos nem tudok.
13:57
Az ECO -nak is zománcozott acéllemez a tartálya.
Ne érts félre, nem írtam hogy ez rosszabb lenne. Csak nem telt el még annyi idő hogy gyakorlati tapasztalat lenne vele kapcsolatban. Ez egy újabb konstrukció...
Érdemileg majd erről 2010 fele fog szerelő/kereskedő tárgyilagosan nyilatkozni.
/Pl. a 90-es években voltak alu. tartályos gázbojlerek, a fémek normál potenciálja miatt egy részüknél elektrokémiai korrózió lépett fel és lerohadt a csatlakozó menet vagy kilukadt a tartály, mert nem voltak vagy rosszul voltak elszigetelve a hálózattól./
Addig nagyon szubjektív szerintem a dolog. /De ez személyes megnyilvánulás/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!