Magyarország vagy Németország?
21 éves Erdélyi lány vagyok, angol-német nyelvű egyetemet végzek, jövőre fejezem be, illetve dolgoztam call-centerbe német cégeknek egyetem alatt.
Nagyon szeretem Budapestet, többször voltam, de Németországban is szeretek lenni (voltam barátnőmnél heteket látogatóba). 1 teljes éve foglalkoztat a gondolat, hogy egyetem után hova költözzek, és egyszerűen nem tudom eldönteni.
Magyarországhoz húz a szívem, mert magyarok közt lehetnék, és ott is biztos jó munkát kapnék 3 nyelv tudással (angol, német, román), és imádom Budapestet.
De Németország is vonz a lehetőségek miatt..és ha már beszélem a nyelvet..nem tudok dönteni. :(
Előbb mindenképp megpróbálkoznék Magyarországgal. Mégis csak közelebb van és "kisebb falat."
Ha Magyarba nem jönnek be a dolgok, mész tovább Németbe. Legalább nem fúr majd a gondolat, hogy mi lett volna ha elsőnek Pestet valasztom...
Németország. Nem, nem kapnál jó munkát angol+német+román nyelvtudással. Angol + valami nagyon kevésbé beszélt nyelvvel, portugállal, héberrel kapnál jó munkát IT helpdesknél.
Angol + német kombó az túl sok van Magyarországon, majdnem mindenki ezt a párosítást választja, így nagyon telített a piac.
Románra meg nem nagyon van érdeklődés, főleg Budapesten nem.
Meg Németországban sokkal jobban megélsz, sokkal jobban tudsz kijönni még kevés fizuból is.
Üdv!
Szerintem próbáld ki elöször Magyarországot, majd ha megtapasztalod, hogy milyen ott az élet, akkor tudsz véleményt alkotni Magadban, és ha nem tetszik, azesetben Németország még mindig "tárt karokkal vár".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!