Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megéri szabadtartású tyukokat...

Andrisking kérdése:

Megéri szabadtartású tyukokat tartani ha tojás szeretnék eladni akár nagyobb mennyiségbe is?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 6. 07:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze, nem is értem mi a kérdés?
2018. ápr. 6. 09:09
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Először nézz utána a tartásnak. Ha nem adsz nekik tojó tápod, csak időszakosan lesz tojás, és jóval kevesebb. A szabad tartáshoz hely, a sok tojáshoz sok tyúk is kell, a sok tyúk, meg sokat is eszik. Mit csinálsz a sok tyúkkal, ha letojták magukat, vagy nem tudod eladni éppen a tojást. Élőként eladod, vagy levágod, ami nagy munka.

Először gondold át az egészet, max kezd el kevesebb tyúkkal.

2018. ápr. 6. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk mindíg van tyúk. Kb 30 darab van most. 20 tojás maponta kb. 100 darab elmegy hetente 35 ért. 14000 havonta. Tehát sumán kitermelik a kukorica árát. Én úgy szoktam számolni hogy a tyúkhús szinte ingyenben van. Ha nem szeretném annyira a tyúkpörköltet nokedlival aranyéron mérhetném a kukoricán hízlalt tyúkokat. Volt hogy több kelt túl sok volt. Adtam el felpucolva azóta is könyörögnek hogy adjak el.
2018. ápr. 6. 11:55
 4/10 anonim ***** válasza:
33%

Próbaképp vegyél "kitojt tyúkot". Ezek "kiiélt" nagyüzemi tolyó hibridek,amik már nem hozzák a normát.

Felénk 550ft/db. Rendes takarmánnyal(kukorica+búza)még 1~2 évig hasznosak.

2018. ápr. 6. 12:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Először is azt kell megtudni,hol tudod értékesiteni,tehát lesz e piaca egész éven át .

A tyúkok is csak ott tojnak ahol jól is érzik magukat.

A szabad tartásuak mindig kint sem lehetnek,megfelelő nagyságú kifútó is kell nekik .A zöld napi táplálék nekik .

Letojtat nem vennék,az nehezen áll át a szabad tartásra .

A takarmány nem annyira olcsó,és mellette ha nem tápozom ,vitamint is kell adni .

2 éve vettem 12 db előneveltet,600 ért,még alig voltak tollasak.Fél év után kezdtek el tojni,átlagban a 10 db naponta meg volt.Még télen is hozták a formájukat.

Most a télen volt egy kis pihenésük,de ahogy elkezdett az idő melegedni,a tojást is elkezdték .

Én piacra nem jártam ,de 4 családot bőségesen elláttak .

2018. ápr. 6. 16:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Végülis nem az a kérdés h megéri e mert msot is van és zsabadba voltak kertbe és minimális takarmny fogott és ngyon jol tojtak.Inkább a a piac a kérdés :S

most kb oylan 150 csirkén gondokodok körül keritett kertben az 80 90 tojás naponta és keltetövel keltetném ki öket

2018. ápr. 6. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja!

Ha sok lesz bennük a kakas,őszre darabolhatod le...az is igen jó pénz!

2018. ápr. 6. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát ennyit már nem tudsz háztól eladni, ki kell ülni a tojással a piacra, hetente 3x, vagy ki tudja. Van rá vállalkozó a családban?

Nem biztos, hogy a keltetés olyan nagy buli.

Pénzbe kerül a keltető, az áram a működtetéséhez, a minőségi tojóhibrid tenyésztojás, aztán minden második kakas lesz, ami nem lesz olyan minőségű, mint a húscélú kakas, nem is minden tojás kel ki, stb.

Én a helyedben vennék előnevelt vagy napos tojóhibrid jércéket, meg húshibrideket vágni.

De ez csak az én véleményem.

2018. ápr. 7. 08:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha olyan helyen dolgozik valaki ahol sokan vannak simán elmegy . A család tojástöbbletét a bátyám eladja . Heti 150 et is ha van.
2018. ápr. 7. 18:24
 10/10 anonim ***** válasza:
De a kérdezőnek lehet, hogy egy jobb napon is összejön ennyi. :)
2018. ápr. 8. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!