Át akar vágni a főbérlő, sürgősen segítségre lenne szükségem, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Most költöztem ki a volt albérletemből, páran maradtak viszont, a tulaj szokása az elköltözőket átkormolni, pénzel, hogy az ottmaradók ne költözzenek el a magas díj miatt. Na most ki akar velünk 46 ezer forintot fizettetni ilyen címeken: WC lefolyó csere, mosogató lefolyó csere, falfestés, kutyafüle. Van nála 15e forint kaucióm és még kér 18-at ,a felújításért. (cserélni akarja a wc csészét is. De ez nekem nagyon nem tiszta. Mit lehet ilyenkor tenni? (főleg jogi lehetőségek érdekelnek, mert valószínű nem lehet vele megegyezni)2010. jún. 10. 19:31
1/6 anonim válasza:
Hogy szól a szerződésetek? Általában amennyiben nem festettek ki magatok után a kauciót számítják be a tisztasági festésre. Az állagmegóvás (a lefolyócsereés ilyesmi) a főbérlő dolga. De olvasd át a szerződéseteket.
2/6 A kérdező kommentje:
Ha nem festünk magunk után, az egész kaució megy festésre?
2010. jún. 10. 19:45
3/6 A kérdező kommentje:
Egyébként én nem írtam alá szerződést, legalábbis úgy emlékszem
2010. jún. 10. 19:46
5/6 anonim válasza:
bizony megy, még több is, de ha nem emlékszel szerződésre, azaz nincs, akkor többet nyilván nem igazán tud érvényesíteni veled szemben ha csak nem önént kifizeted amit kér ...
6/6 anonim válasza:
A falfestést még csak megértem, de a WC lefolyó csere, mosogató lefolyó csere mire föl? Mosogató szivárog? WC-vel mi a gondja? Nem árt ezeket tisztázni vele. Gondolom rendeltetésszerűen használtátok, nincs eldugulva, meg ilyesmi. Ha így van, akkor rántsa elő a saját zsebéből a pénzt hozzá, mert ahhoz nektek semmi közötök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!