Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Át akar vágni a főbérlő,...

Át akar vágni a főbérlő, sürgősen segítségre lenne szükségem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most költöztem ki a volt albérletemből, páran maradtak viszont, a tulaj szokása az elköltözőket átkormolni, pénzel, hogy az ottmaradók ne költözzenek el a magas díj miatt. Na most ki akar velünk 46 ezer forintot fizettetni ilyen címeken: WC lefolyó csere, mosogató lefolyó csere, falfestés, kutyafüle. Van nála 15e forint kaucióm és még kér 18-at ,a felújításért. (cserélni akarja a wc csészét is. De ez nekem nagyon nem tiszta. Mit lehet ilyenkor tenni? (főleg jogi lehetőségek érdekelnek, mert valószínű nem lehet vele megegyezni)
2010. jún. 10. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy szól a szerződésetek? Általában amennyiben nem festettek ki magatok után a kauciót számítják be a tisztasági festésre. Az állagmegóvás (a lefolyócsereés ilyesmi) a főbérlő dolga. De olvasd át a szerződéseteket.
2010. jún. 10. 19:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha nem festünk magunk után, az egész kaució megy festésre?
2010. jún. 10. 19:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Egyébként én nem írtam alá szerződést, legalábbis úgy emlékszem
2010. jún. 10. 19:46
 4/6 anonim ***** válasza:
igen.
2010. jún. 10. 19:46
 5/6 anonim ***** válasza:
bizony megy, még több is, de ha nem emlékszel szerződésre, azaz nincs, akkor többet nyilván nem igazán tud érvényesíteni veled szemben ha csak nem önént kifizeted amit kér ...
2010. jún. 10. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:
A falfestést még csak megértem, de a WC lefolyó csere, mosogató lefolyó csere mire föl? Mosogató szivárog? WC-vel mi a gondja? Nem árt ezeket tisztázni vele. Gondolom rendeltetésszerűen használtátok, nincs eldugulva, meg ilyesmi. Ha így van, akkor rántsa elő a saját zsebéből a pénzt hozzá, mert ahhoz nektek semmi közötök.
2010. jún. 11. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!