Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Klima régi házba?

Klima régi házba?

Figyelt kérdés
Van egy balatoni nyaralóm, az élet úgy hozta, hogy egész évben itt kell laknom, munka miatt. Fűtés nincs benne, a 83-ban épített házikó, tetőteres, kb 80 nm. Sajnos szimpla üveges vasnyílászárókkal. Egy vagy kettő inverteres klima jó lehet-e? Később szigetelném is. De mondták nekem, hogy szigetelés nélküli házban is jól fűt egy inverteres.
2018. márc. 23. 18:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az hülyeség, hogy drága klímával fűteni. Ugyanazt a helyiséget olcsóbb klímával fűteni, mint gázzal.
2018. márc. 25. 16:50
 12/14 A kérdező kommentje:
A zúgáshoz hozzászoknék, de gondolom én, aztán nem biztos, de ha egy kicsit nagyobb klímákat veszek, akkor a legalacsonyabb fordulatszámon fog üzemelni. Méretezéshez azért egy szakit kihívok.
2018. márc. 25. 22:05
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Ma már csak inverteres klímákat forgalmaznak és gyártanak az EU-ban, ezekben hőcserélő/hőszivattyú van nem konkrétan elektromos áramot használnak fel a hő ellőállításához, mint egy elektromoskályha vagy bármilyen fűtőszál, vagy infrapanel. Most csináltunk meg egy komplett családiházat fűtésre klímával, pont azért mert infrapanellel fűtöttek, csak éppen nem volt sosem 18 foknál melegebb, de villanyszámla az volt. Így a klímás fűtés mellett döntöttek! A mai gépek nagyon keveset fogyasztanak, ha fűtésről van szó a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás a klíma, mind beruházás mind fogyasztás szempontjából. Egy átlag klímánál 3-as szorzóval lehet számolni, tehát 1kw-ból ami áram, csinál 3kw-ot ami hőteljesítmény így egyszerűen fogalmazva, hogy érthető legyen.

Ami neked kell egy fűtésre optimalizált készülék, ezek -20 tól -25 fokig is képesek fűteni hatékonyan, kompresszor és tálcafűtéssel vannak ellátva. Legolcsóbban a split klímánál jössz ki, minden ami nem split az 2,3 vagy akár 5-ör drágább. Ha bírod a légáramlatot, amit a klíma ventilátora kelt akkor nincs probléma, nagyobb gond, hogy nincs megfelelően szigetlve a házad! Tudom, hogy mit beszélek egyrészt én is klímával fűtök, másrészt klímaszerelő vagyok és több mint 20 éve a szakmában. Fel ker mérni, el kell végezni a hőszámítást és optimálisan méretezni a készülék teljesítményét és az sem biztos, hogy 1 nagygépre lenne szükséged, lehet hogy két kicsire ez a háztól függ!

2018. márc. 29. 17:12
 14/14 anonim válasza:
Inkább 3 kicsi klíma, rossz szigetelés esetén egyenletesebb így az elosztás. 600-700 ezerből ez is meg van.
2018. ápr. 24. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!