Egy 2 személyes háztartásnak, mekkora villany bojler kell zuhanyzáshoz? Én 50 L-es ariston Velis WIFI-s bojlerre gondoltam, de nem tudom elég e ez a kapacitás 2 embernek. Gyereket is szeretnénk majd, de nem most!
"Persze az is elképzelhető hogy abszolút nem megy csak mondjuk telefonon keresztül bekapcsolod két órával azelőtt hogy hazaérsz pl."
Mint laikus, szerintem többet fogyaszt, ha fel kell melegítenie 15 fokról 60 fokra 50-100 liter vizet, mintha állandóan azon a hőmérsékleten tartaná.
De kiemelem, én nem értek hozzá.
Én tavalyelőtt újítottam fel a társasházi lakásom(47m2) Tapasztalatból mondom,vedd meg a 80 literest!!!
(igaz,nekem nem a vifis van)
Szenvedtem eleget 30 évig a Hajdúval,elég volt!
Én albérleteztetek,most szinte nincs használva az intelligens funkciója,és csak a 40 fokon van,egy emberre.
Volt egy család egy8 éves lánnyal...későbbiekben kell az a 80-s,akkor megint cseréled?
Ha javasolhatom,a Megatherm-nél nézd meg,2 éve ott volt a legolcsóbb.
Árban nem nagy különbség van az 50 és 80 literes között, én biztos a nagyobbat venném. Ne a bojler kapacitása határozza meg, hogy gyorsan zuhanyozhatok csak, és bajban vagyok, ha fürödni támad kedvem...
Én is inkább Boscht vennék.
50 elég 2 főre, ha maxra van véve a hőfok, de ha beállít esetleg 2 rokon, akkor azoknak se lehet mondani, hogy ne használjanak meleget, mert nem lesz elég.
80-asnál nem muszáj teljesen feltekerni a hőfokot, csak amennyire szükséges, így kevesebb hideget kell hozzákeverni, és akkor nem fogyaszt annyit se, mint az 50-es.
Fura, hogy valaki úgy készül 5 évente kidobálja a bojlert. Oké, hogy vannak silány dolgok amik hamar tönkremennek, de ennek pont nem kellene. Ugyanolyan a fűtőszál már évtizedek óta. A többi marketing.
Én 50 literesnél mindenképp nagyobbat vennék. Legalább a dupláját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!