Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen a Józsefváros ezen...

Milyen a Józsefváros ezen környéke?

Figyelt kérdés

Koszorú utca

Férjemmel és 5 gyerekemmel eddig Miskolcon éltünk. Nagyon sokat költöztünk a munka miatt. Nem rég fel kellett élnünk a tartalékainkat és a munka sem ment a legfényesebben. Férjem kapott állásajánlatot Budapestre, elfogadta. Fel fogunk költözni. Csakhogy az ottani élet sokkal drágább lesz, mint a Miskolci volt...

Férjem a nyolcadik kerületben vett egy lakást, a Koszorú utcában. Nem tudom, mire számítsak. A gyerekeknek mondtuk, hogy ez a környék már rehabilitált, de én nem teljesen hiszek már benne. Nem voltam még ott, de amiket hallottam nem túl hívogató.

2 kisebb gyerekem van, elengedhetem őket egyedül, vagy veszélyes a környék? A másik 3 most van kamaszkorban, Miskolcon jártak a parkokba, utcákra "bandázni", ezt itt is megtehetik majd, vagy nem lenne biztonságos?

Koszorú utca milyen hely budapestiek?

Elég felelőtlennek érzem ezt a döntést, de már késő bánkódni sajnos...

Köszi, ha tudtok válaszolni

2018. márc. 4. 11:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Járókelők számára semelyik környék nem veszélyes.

Lakni nem jó ott, én sosem vennék a Koszorú utcában lakást.

Nagy a szegénység, az emberek mentálisan leépültek. Ha valaki otthagy egy kutyakakit, 5 percen belül 20-an belelépnek, széthordják. Sok lakásban nincsen WC, közös emeleti mellékhelyiségbe járnak, ha egyéltalán fölmennek oda, ha szükségük van, mivel nincs a házakban lift, ezért nem mennek fel inkább... Stb.

Sok olyan körülmény van, ami a szegénység, mentális leépültség miatt zavaró a környéken.

2018. márc. 7. 19:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Az is fura, hogy anélkül megvetta férjed egy lakást, hogy te láttad volna. Öt gyerek is van... talán mindannyiótoknak kellene tessen, amiben lakni fogtok, nem?
2018. márc. 7. 19:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Minden hirtelen jött. Férjemre bíztam, mert az egyik gyerek pont akkortájt törte el a karját, kórházba kellett járkálni, lekötötte az energiáimmat.

Hát remélem túl fogjuk élni, és majd ha belendül a munka, jobb környékre tudunk majd költözni

Miskolcon is volt, hogy rossz környéken éltünk, azon is túl tudtunk lendülni

Köszönöm mindenkinek!

Szerintem a gyerekeket otthon fogom tartani nyáron (ne ilyen emberek gyerekeivel barátkozzanak), majd sokat kirándulunk, meg hasonlók, ez van sajnálom, ezt kell szeretni

2018. márc. 7. 20:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Vannak napközis táborok, szerintem oda beirathatod őket.

Ha az utcán szeretnéd őket bandáztatni, akkor menjenek ki a Margitszigetre, ott van szabadidőkultúra.

2018. márc. 8. 00:36
 5/5 anonim ***** válasza:

az a környék még a VIII. kerületen belül is rossz, régen hirhedt gettó volt, az utóbbi pár évben a horribilis lakásárak miatt talán volt némi lakosságcsere,

szegények közül vidékre költöztek.

Az egész kerület be van kamerázva, a közterületek biztonságosak, de én a gyerekeket nem engedném egész nap az utcán bandázni.

Jól ismerem BAZ megyét is, ismerős dolgokkal fogsz találkozni.....

Rengeteg a lepukkant ház, amire 80 éve egy kanál maltert

nem kentek fel, sok a problémás, lecsúszott egyén.

Jó lett volna előtte tájékozódni, a környékről, a lakóközösségről, tenni egy sétát, beszélni a közös képviselővel. Az Önkormányzat azon a környéken próbálkozik egy úgynevezett "szociális városrehabilitációval" hogy a fejekben is rendet tegyen, ne csak a közterületeken.

(Magdolna-negyed címszó alatt is rákereshetsz arra a környékre)

2018. ápr. 29. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!