Milyen a Józsefváros ezen környéke?
Koszorú utca
Férjemmel és 5 gyerekemmel eddig Miskolcon éltünk. Nagyon sokat költöztünk a munka miatt. Nem rég fel kellett élnünk a tartalékainkat és a munka sem ment a legfényesebben. Férjem kapott állásajánlatot Budapestre, elfogadta. Fel fogunk költözni. Csakhogy az ottani élet sokkal drágább lesz, mint a Miskolci volt...
Férjem a nyolcadik kerületben vett egy lakást, a Koszorú utcában. Nem tudom, mire számítsak. A gyerekeknek mondtuk, hogy ez a környék már rehabilitált, de én nem teljesen hiszek már benne. Nem voltam még ott, de amiket hallottam nem túl hívogató.
2 kisebb gyerekem van, elengedhetem őket egyedül, vagy veszélyes a környék? A másik 3 most van kamaszkorban, Miskolcon jártak a parkokba, utcákra "bandázni", ezt itt is megtehetik majd, vagy nem lenne biztonságos?
Koszorú utca milyen hely budapestiek?
Elég felelőtlennek érzem ezt a döntést, de már késő bánkódni sajnos...
Köszi, ha tudtok válaszolni
Járókelők számára semelyik környék nem veszélyes.
Lakni nem jó ott, én sosem vennék a Koszorú utcában lakást.
Nagy a szegénység, az emberek mentálisan leépültek. Ha valaki otthagy egy kutyakakit, 5 percen belül 20-an belelépnek, széthordják. Sok lakásban nincsen WC, közös emeleti mellékhelyiségbe járnak, ha egyéltalán fölmennek oda, ha szükségük van, mivel nincs a házakban lift, ezért nem mennek fel inkább... Stb.
Sok olyan körülmény van, ami a szegénység, mentális leépültség miatt zavaró a környéken.
Minden hirtelen jött. Férjemre bíztam, mert az egyik gyerek pont akkortájt törte el a karját, kórházba kellett járkálni, lekötötte az energiáimmat.
Hát remélem túl fogjuk élni, és majd ha belendül a munka, jobb környékre tudunk majd költözni
Miskolcon is volt, hogy rossz környéken éltünk, azon is túl tudtunk lendülni
Köszönöm mindenkinek!
Szerintem a gyerekeket otthon fogom tartani nyáron (ne ilyen emberek gyerekeivel barátkozzanak), majd sokat kirándulunk, meg hasonlók, ez van sajnálom, ezt kell szeretni
Vannak napközis táborok, szerintem oda beirathatod őket.
Ha az utcán szeretnéd őket bandáztatni, akkor menjenek ki a Margitszigetre, ott van szabadidőkultúra.
az a környék még a VIII. kerületen belül is rossz, régen hirhedt gettó volt, az utóbbi pár évben a horribilis lakásárak miatt talán volt némi lakosságcsere,
szegények közül vidékre költöztek.
Az egész kerület be van kamerázva, a közterületek biztonságosak, de én a gyerekeket nem engedném egész nap az utcán bandázni.
Jól ismerem BAZ megyét is, ismerős dolgokkal fogsz találkozni.....
Rengeteg a lepukkant ház, amire 80 éve egy kanál maltert
nem kentek fel, sok a problémás, lecsúszott egyén.
Jó lett volna előtte tájékozódni, a környékről, a lakóközösségről, tenni egy sétát, beszélni a közös képviselővel. Az Önkormányzat azon a környéken próbálkozik egy úgynevezett "szociális városrehabilitációval" hogy a fejekben is rendet tegyen, ne csak a közterületeken.
(Magdolna-negyed címszó alatt is rákereshetsz arra a környékre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!