Elfagyott a fürdőben a vízvezeték. Mit tegyek?
Ha a felfűtés után nem derül ki, hogy csőrepedés is van, akkor hurrá!
Az a baj, hogy a víz alatt levő rendszerek elfagyáskor megrepednek, mert szétnyomja a jég, ami nagyobb térfogatú, mint a víz.
Ha mindez a falban történt, akkor van gáz, de mindenképpen ilyenkor legyen kéznél egy vizes!
Azt mondta telefonba a szakember, hogy valószínűleg csak a csapnál alakult ki egy kis jégdugó, az okozta a gubancot, mert mindenhol máshol van víz, és egy csövön megy a zuhanyzó, és a wc.
Első válaszoló: Én sem tudom hogy futnak a csövek, nemrég költöztem be. Viszont munka miatt távol voltam pár napot, és elfelejtettem a fürdő temperálását. Hanyag vagyok? Igen, de ez nem ok arra, hogy leírj.
Ezek szerint szerencséd volt.
Mindenesetre időnként érdemes lesz nézegetni a házfalat kívül (már ha nem szigetelt a ház...). Ha valahol vizesedik, akkor csak keletkezett egy kis sérülés...
"Tèvedsz, mert van olyan szivárgás ami órára nèzve nem látszik. Szívtam is vele."
Bizony van!
Ezért írtam hogy a falat nézegetni kell.
Nálunk is ez volt. Épp csak annyira nyomta szét a fagy hogy a falban egy könyöknél csöpögött a víz. Mennyiségre minimális volt, a falat viszont pár hét alatt átnedvesítette.
Jobb megtalálni az ilyen hibát mielőtt lepotyog a vakolat, lelazulnak a csempék stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!