Milyen fajtájú paplan érdemes venni?
Nekem az a lényeg, hogy habkönnyű legyen és gépben mosható.
Hogy a töltete műszál, az számomra teljesen érdektelen, ha a huzata olyan anyagból van, hogy a paplanhuzatban nem csúszkál.
Angol paplanaim vannak, tökéletesen elégedett vagyok.
Nyáron csak egy vékony pléd van paplanhuzatban, de télire kell a paplan, ami esetemben puha, meleg, de főleg összesen 1 kg.
A Billebeck paplanok nem rosszak és van lehetőséged szúrni, az igényeid szerint.
Én kimondottan utálom a műszálat, mert mindig beleizzadok, nem igazán komfortos sztem.
Nekem van 2 pamut töltetű és két pehely töltetű. A gyerekeknek gyapjú töltetű van. Nekem teljesen jó nyáron és télen is ugyanaz. A pamut mosható, a gyapjút nedvesítve lehet frissíteni, a pehelyt a hagyományos módon napon.
Én az 1-el értek egyet, pedig hajlamos vagyok az izzadásra. A paplan töltete nem ér a testhez mert a borítása és a ráhúzott ágynemű pamut, ellenben nagyon finom meleg, könnyen mosható, nem csomósodik és nyáron gyorsan szárad.
Persze, hogy beleizzadsz utolsó, ha télen-nyáron +40 fokban is ugyanazt a meleg a paplant használod:)
Nem véletlenül vannak téli és nyári paplanok gyártva.
Ha ismét elolvasod figyelmesen, akkor meglátod, hogy a műszálasba izzadok bele akár tél vagy nyár van, vagyis bármikor.
Több éve ugyanazt használom mindig és nyáron sem izzadok bele, és télen sem fázom, kellemesebb a hőtartása és komfortos a meleg alatta, megfelelően szabályozza a hőt, ez egy pamut paplan, de előtte sok évig ugyanígy egy vékony gyapjút használtam.
A műszál paplanok jók, mert moshatóak és kis szerencsével nem csomósodik benne össze mosáskor a műszál. A tollas/pelyhesek nem moshatóak, de kényelemben agyonveri a műszálas paplanokat.
Nekem vendégpaplannak műszálas van, saját célra pedig persze pehely, mindkettőt innen rendeltem: [link] egyenlőre nincs baj a műszálassal sem, pedig már 3éves, a pelyhet pedig egyszerűen kifogástalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!