Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudom legjobban hűteni a...

Hogy tudom legjobban hűteni a lakást?

Figyelt kérdés

DNY-i fekvésű panelben lakom, az ablakok nem hőszigeteltek (már reggel, amikor nem sütött ide a nap, nagyon melegek voltak), redőny, sőt sötétítőfüggöny sincs. Próbáltam sütőpapírral leárnyékolni, de rossz fajtát vettem, mert nem fogja a ragasztó :S

Most azt találtam ki, hogy vizes lepedőket akasztottam a sötétítő helyére, mivel ugye elvileg a párolgás hűt, a lakásban pedig három elszívó is van, tehát nem lesz nagyon párás (remélem). Azt érzem, hogy valamit segített a dolog, de nem vagyok igazán elégedett az eredménnyel. Milyen hatékony módszert tudtok még? Tanulnom kellene, de hőségben nem megy :(

2010. jún. 8. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Jó a vizes ruha, amit írsz.

Hosszú távon azonban megéri a redőny.

Panelban addig érdemes nyitva hagyni az ablakot, amíg a nap oda nem tűz. Ha odaér, akkor besötétíteni, ablak becsuk. Így a nyári kánikulát is egész jól át lehet vészelni.

2010. jún. 8. 14:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg az ablakra ragassz celluxszal alufóliát. Sokat segítene egy olcsó ventilátor is.
2010. jún. 8. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:

ventillátor, kereszthuzat, vizes törcsi a nyakra.

vagy költözz át hozzám. majdhogynem északi fekvésű a lakás, reggel kapok egy kis napfényt, azzal kell beérnem :(

2010. jún. 8. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy esetleg próbálj meg egy kis huzatot csinálni, nem tudom, hogy ez mennyire megoldható ott.

Ezenkívül, hogy ne legyen annyira meleged, vizezd be kicsit a hajad, mossál sűrűn arcot, kezet stb. és hagyd megszáradni a bőröd. Én is ezzel szívok most, csak én koliban, nyugati ablak...

2010. jún. 8. 14:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szívem szerint én is redőnyt raknék, csak albérlet, nem akarok rá ennyit költeni.

14:49-es: teljes szívemből irigyellek :D

Alufólián gondolkoztam, csak attól meg sötét van...

Viszont időközben egész jól lehűlt a levegő, nem lehet több 25 foknál, pedig idesüt a nap :D szóval lehet, mégis jó ez a lepedő-dolog :D

2010. jún. 8. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:

ha pesten lax, szívesen látlak.

cserébe hadd vigyem át hozzád a gazaimat, mert haldokolnak fény nélkül :(

2010. jún. 8. 18:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Szívesen látom őket :D
2010. jún. 9. 16:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Reluxa? Az olcsóbb, és utána viheted magaddal.
2010. jún. 9. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!