Másfél szobás (50 nm) panelba elég egy klíma?
Én októberbe rakattam, több klímás jómadárral beszélgetve 3.5 KW-ost 24 m3-es szobába, de elég jól össze lehet zárni az előszobán keresztül a lakás többi részével, ha vendég jön. Az egyik mindenáron 2.6-ost akart, elég az 24 m3-re, sok volt neki az üzletben 2.6-os:-),ez igaz, de egy másik jól mondta, lefelé lehet szabályozni, de felfelé nem.
Egyelőre a hűtést csak kipróbáltam első nap, fűteni is nagyon jó vele, a konvektor még nem érezhető, de a klíma már kellemes meleget fúj. Kemény mínuszokba nem fűtök vele, rossza hatásfok, és jobban amortizálódik.
Tehát szerintem elég lesz jó lesz a 3.6-os, itt kb. is 50m3-ert kell ellátnia, szükség esetén. Két klíma már megterhelheti a hálózatot és a költség se mindegy. Ja, és "futtass":-) meg két-három szerelőt, mit mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!