Klíma beszereléshez milyen engedélyek kellenek?
Akkor kéne engedély, ha az épület műemlékvédelmi besorolású lenne, de valószínűleg ez az újépítésnél nem játszik.
A társasház saját szabályzása szólhatna még bele, de mivel saját teraszon helyezné el, így ők sem igazán...
A szomszéd akkor reklamálhat, ha a kültéri egység zajától "nem tud élni". Ez szubjektív dolog, de ki lehet fogni "rossz szomszédokat".
Telepítésnél figyelni kell, hogy jó minőségben legyen felszerelve, az állvány stabilan legyen rögzítve, a kültéri jóminőségű gumibakokra kerüljön stb., hogy a szerkezetnek a lehető legkevesebb rezgést adja át - mi pl. panelban a 4.-en is halljuk, ha az elsőn pöröga kültéri, mert a falban jól terjed a hang...
Nem kell engedély. Ha nem tiltja a ház szabályzata. Általában akkor kell engedély, ha a ház homlokzatára akarják tenni.
Nekem is volt egy korábbi lakásomban és tök csendes volt. De vannak valóban olyanok is, mint valami traktor :D Szóval ha a tiétek nem lesz csendes, akkor lehet számítani konfliktusra a szomszédokkal. És nyilván nekik is meg lesz a saját igazuk.
#3-as: ez a 50%+1 hol van leírva? A '98-as törvényben volt, hogy önkormányzatnál kell engedélyeztetni, meg a lakók 4/5-ének jóváhagyása kell hozzá, de a 2008-as törvény ezt felülírta és már csak különleges esetekben kell engedély önkormányzattól. Minden egyebet csak a társasház belső szabályzata tilthat, de saját teraszon az sem, mivel ez a lakás belterületáhez tartozik.
A telepítést valóban csak szaki végezheti, de a szakszerű szerelés igazolása nélkül már a bolt sem adhatja el a készüléket - de ez az üvegházhatású gázok alkalmazása miatt van, azt továbbra sem ellenőrzi senki, hogy a villanyszereléshez értenek-e.
csak az szerelheti be a klimat, akinek van erre engedelye
a szerelo ad egy alairt okiratot ami szukseges a beszereleshez
a trukk ebben, hogy sajat hozott gepet fog neked beszerelni altalaban Glee tipusut ami egy los**r dragan..
en akartam hozni sajatot nyaron, azt beszereli de senki nem vallalta csak a sajat noname gatyisagait kriminalis aron
azt is kozoltek telefonon 200e forintos keszulek alatt ki se jon
5: Ilyenről még életemben nem hallottam, hogy egy szerelő csak az általa hozott gépet szereli be. :D
Én magam megvettem. Kerestem klímás céget, szakembert. Kijöttek, beszerelték, kértem számlát és kaptam is. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!