Mire ideális egy ilyen helyiség? Találkoztatok már hasonlóval?
Figyelt kérdés
most látok először egy olyat hogy régi vályog parasztház hosszúkás oszlopos tornáca fel lett falazva így egy 10-11 m2-es kis félszobaszerűség lett belőle de normális tető nincs felé építve ezért iszonyú hideg, úgy, hogy mikor az új tulaj építgette hozzá a ház többi részét téglából, ide is rakott központi fűtésben egy kicsi radiátort (lényegében haszna nincs, ez a rész folyton hideg így is) a vicces az egészben hogy ugye régi ház lett kibővítve, így két szobán átjáráshoz ezen az "előszobán" kell keresztülmenni2018. jan. 29. 19:44
1/5 anonim válasza:
Ismerősék parasztháza is ilyen, a külső tornác benn folytatódik, egy kis folyosót alkot (ablakkal), ami egy külön szobba vezet a ház végén. A többi szoba értelemszerűen egymásból nyílik (hosszú parasztház). Persze náluk megvan a tető stb, így nem hidegebb a ház falánál.
3/5 anonim válasza:
A hosszú parasztházak hozzáépítéseit mindenütt így szokták a házhoz csatlakoztatni
A tető dolgot mondjuk nem értem, mert tető szokott a folyosó felett is lenni.
Pl. így:
4/5 anonim válasza:
Olyat már láttam ahol beépítették a tornácot és tárolóként használták. Olyat is, ahol folyosóként, de ezektől rendszerint a hideg rázott főleg, hogy valahogy az az emlékem él ezekből erősen, hogy a szobákban 32 fok van, míg a folyosón 5. Valakinek biztos jó ez, én sosem vennék ilyet.
5/5 TappancsMancs válasza:
Túl sok mindenre nem jó már eleve egy keskeny és hosszú helyiség. Előszobának se praktikus. Max azt tudnám elképzelni hogy ha középen van a bejárat akkor két ajtóval leválasztani tárolónak. Télikertnek sem jó ha nincs beablakozva. Max tároló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!