45000-ért megériegy másfél szobás lakás?
attól függ melyik városban, központban van-e, és milyen állapotban....
de miért nem próbálsz hitelt felvenni? annak is lenne ennyi a havi törlesztőrészlete, és nem az "ablakon dobnád ki" a pénzt, hanam pár év múlva saját lakásod lenne?
Nem is mondom, hogy rögtön hitel, mert azért bútorra, TV-re, meg ilyenekre nem vennék fel hitelt....De nekem a lakás, az más...
Csak számold ki, 45 000 ft havonta (egy évben 540 000 ft), amit ki kell fizetned az albérletért, és e melett még akkor havonta elteszel valamennyit, hogy spórolj a lakásra. Tulajdonképpen még összegyűlik a pénzed a saját lakásra, amit kifizetsz albérltre az egy másik ház ára.
Mi annak idején a férjemmel, az esküvő után még 3 évig a szülőknél laktunk, így megspóroltuk az albérlet árát, amit szépen eltettünk. Majd némi önerőből, és egy kis hitel segítségével saját lakást vettünk. 5 év alatt visszafizettük, és most saját lakásunk van.
én megyeszékhelyen lakom 9-10 millióért lehet 1,5 szobás lakásokat venni.
ha belefér egy felújítás, már 6,5-8 millió között is kapsz
sőt, külterülten (városközponttól 20-30 perc busszal), 10-12 millióért 1,5 -2,3 szobás kertes házat is lehet venni.
Szerintem nem, de attól is függ, milyen állapotú.
Én Pesten lakom egy másfél szobás, átlagos panelben, 10 perc alatt vagyok a Deák téren, ami számomra a város közepe. 50+rezsit fizetek. Ebből kiindulva soknak tartom Dorogon a 45ezret.
A saját lakásozóknak: van, aki nem is akar saját lakást venni. Én pl. azért nem, mert valószínűleg 1-2 éven belül költözöm, aztán itt marad egy lakás a nyakamon tele hitellel, vagy kiadom albérletbe és egy csomó dolgom van vele. Persze tudom, hogy nálunk a legtöbben minél előbb vágynak egy saját lakásra, de azért mindig akadnak kivételek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!