Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék elválni férjemtől? Közös a lakás, hitel van rajta 25 évig. Van egy másfél éves kisfiúnk. Én már dolgozom, a picike bölcsibe jár! Ilyenkor a lakást elárverezik? Én egyedül nem tudnám fizetni a hitelt! Milyen esélyeim vannak?
rossz..
csak 1névre kellet volna lakás és ugy könnyebb minden..am lakás az elmegy..
MIért akarsz elválni?
Hát van olyan esetleg,hogy az egyik fél nem kéri,hogy a másik fizesse ki a közös vagyon felét...ergó vagy elköltözöl valahova saját zsebből,és a férjed magára vállalja a hitelt 25évig-de szerintem az túl nagyvonalú lenne...vagy eladjátok a lakást,kifizetitek a hitelt,és nem marad egyikőtöknek sem egy fityingje sem...
Vagy megvárod míg törlesztitek a hitelt-ha ügyesek vagytok 25évnél kevesebb idő alatt is ki tudjátok fizetni-és akkor válsz el...és akkor sem leszel előrébb..
Jól gondold meg...
Ha te vagy a kezes akkor meg rácsesztél,mert ha a férjed nem fizeti a tartozást,neked kell!
Áh.....dúrva.
Hátt nekem van egy ismerősöm és ők úgy egyeztek meg, hogy az apa nem fizet gyerektartást, de cserébe kifizeti a lakástörlesztést. Ez is egy megoldás.
A lakást csak akkor árverezik el, ha már hónapok óta nem volt fizetve a hitel. De előtte természetesen küldenek felszólító levet, hogy fizesd be. És ha netalán árverezésre kerülne a sor, 3 hónappal előtte küldenek levelet, hogy költözz ki onnan.
Ha közös neveteken van a hitel, akkor a helyzet a következő:
Ha elváltok MINDKETTŐTÖKre terhel a bank.
Először is ha nem fizettek BAR listára kerültök.
Másodszor elárverezik a házat. Ha nem sikerül akkor egész addig, amíg sikerül.
Ennek a vége általában az, hogy bagóért megy el a ház. Tehát 99% az esély arra, hogy azon felül, hogy BAR listára kerültök MINDKETTEN és nem lesz fedél a fejetek felett még marad is jópár millió adósság a bank felé az árverezés után, amit szintén késedelmi kamat meg minden vacak terhel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!