37 hetes veszélyeztetett terhesen, mit tehetek egy társasházi beázás ellen a babaszobában? Jogilag? 3 vödör telik meg.
Társasházi lakás babaszobájának a plafonja ázott be, most már 3 helyen csöpög a plafon, áznak a bútorok, babacuccok is lassan, és veszélyben a villanyvezeték. A felső szomszéd felháborítónak tartja, hogy őt hibáztatjuk, nem hajlandó együttműködni, a közösképviselet az ünnepekre hivatkozva vonogatja a vállát, én meg veszélyben érzem magam, testileg, lelkileg, 37 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Hivatkozhatok-e valamire jogilag, akármire, hogy a rendőrség intézkedjen, vagy kötelezze a társasházat intézkedésre, hogy legalább a csövet leürítsék az ünnepekre?
Előre is köszönöm a segítséget.
Gondolom csőtörés lehet, ha ilyen tempóban folyik a víz. Esetleg van tetőről lejövő csapadékvíz elvezető cső azon a falon?
Akár ünnep van akár nem és te akármilyen terhes is vagy, nem húzódhat a dolog hetekig. Fel kell menni a felső szomszédhoz és meg kell kérni, hogy nézze meg nem pörög-e a vízórája. Illedelmesen, kedvesen kell kezelni a helyzetet, nem neki esni. Ez KÖZÖS problémátok és nem csak a tiétek, akkor sem ha ti vagyok lejjebb, vagyis ti szívtok. Bárkivel előfordulhat, akár két hét múlva veled is, hogy leáztatod az alsó szomszédodat, nyilván te is rácsapnád az ajtót, ha követelőzve kopogna be, ahelyett hogy kedvesen megkérne, hogy nézz körbe a lakásba nem folyik-e valahol a víz.
Ha nem vezet ez eredményre, akkor fel kell hívni a közös képviselőt és a segítségét kell kérni. Ha nem segít, akkor el kell neki mondani, hogy ez esetben hívod a rendőröket és velük intézkedsz.
Az első és legfontosabb szerintem kideríteni, hogy honnan jön a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!