Társasházban kötelezhetnek-e a közös költségen felül egyéb költség fizetésére?
Ha jól értlek, akkor a közös költségen felül kérnek tőletek pénzt a házban lakó Stanci néni tötymörgésére?
Totálisan szabálytalan, de ha a többségnek megfelel, akkor nem tudsz tenni semmit. Ha Kissék, vagy Nagyék fizetnek ezért zsebből havi 1000-et, azzal nem tudsz tenni semmit.
Legfeljebb te nem fizetsz és a rád eső részt magad takarítod.
Ellenben azt a közgyűlésen felvetheted, hogy a háznak legyen hivatalosan alkalmazott számlaképes takarítója, a Stanci nénit meg aki akarja, az segélyezze a saját bukszájából.
Pontosan jól érted. de közgyűlésen le lett szavazva a takarító cég, mert Stanci néni jó haver.
Nekem viszont nem felel meg, 80 éves, nem is látja, hogy hol van még kosz :o
Tehát megtehetem, hogy akkor én köszönöm, de nem fizetek zsebből az ő zsebébe, hanem akkor 3hetente 1x én takarítom a mi szintünket és 15hetente 1x pedig a közös helyiségeket?
Nem!
Te önmagadért felmosol a lakásod előtt, vagy annak a környékén, a többi le van szarva.
Te nem vagy háztakarító, ajánlottál tisztességes lehetőséget, amibe fizettél is volna, ha az nem felel meg, akkor sajnálod! A többi 3 is tegye ezt, akik így gondolják!
Egyébként nyugi, a 80 éves már nem fogja ezt sokáig csinálni!
23-hoz
Összefoglalva:
- Téged NEM KÖTELEZHETNEK semmilyen fizetésre a közös költségen felül, ha viszont beépítik a közös költségbe, akkor csak számlaképest alkalmazhatnak.
- Téged NEM KÖTELEZHETNEK háztakarításra (szép is lenne!), különösen annak tükrében, hogy a közös költséget rendjén fizeted.
- Ellenben ha a közgyűlés megszavazza, hogy mindenki egyénileg oldja meg a takarítást beosztás szerint (tehát mondjuk van 10 lakás, akkor minden 10-ik héten más-más lakó végigtakarítja az egész házat)
Ezt e te részedről kiválthatod valakivel, akinek arra az alkalomra te fizetsz, amennyiben meg vagy a munkájával elégedve.
"Téged NEM KÖTELEZHETNEK háztakarításra (szép is lenne!)"
De igen, nálunk most szavazta meg a düddő közösség hogy mi magunk takarítsunk minden héten más lakó... Hát a f***om
Nem, nem kötelezhetnek!
Azt megszavazhatják, hogy X napokon ki gondoskodik a takarításról, de azt nem, hogy azt neked saját kezűleg kell végignyalni, ... bár megteheted, ha van hozzá kedved, vagy időd.
Nekem se időm, se kedvem, hogy viceházmestert jászak a szabadidőmben, ezért átsétáltam a másik házba és a háztakarítóval megbeszéltem, hogy az én napomon jön és kitakarítja a házat.
Mivel a házban24 lakás van, ez azt jelenti, hogy egy évben kétszer, 800Ft/óráért.
A közös költséget fizetni kell, ha tetszik a rendszer, ha nem.
A takarítónak pedig kell egy munkaköri leírás, rendszeres munkák, pl. kuka kihúzás,
télen hólapátolás, síkosságmentesítés,+alkalmi feladatok: pl. hogy évente hányszor pucolja meg a lépcsőházi ablakot, mossa fel az egész lépcsőházat.
Tehát: szerződés,munkaköri leírás, számla, fizetés átutalással.Így a tiszta.
Zsebből fizet a közös képviselő számla nélkül?
Előző vagyok: a közös költségen felül nem lehet gyűjteni pénzt.Arra van a közgyűlés, hogy elfogadja a költségvetést,
megállapítsa a szükséges közös költséget, esetleg rendkívüli befizetést szavazzon meg.
Gyűjtögetésre ne adj egy fillért sem!A megszavazott közös ktg.-et fizesd. Ha Gizi néni nem számlaképes, ne takarítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!