Okozhat huzatot a purhab hiánya?
A tok és a falazat közti hézagot a '70-es évekig biturán csíkkal szigetelték. A '80-as évektől lett a PU-hab kellően olcsó erre a feladatra. Ráadásul ekkor jelentek medg nagy tömegben a Thermoplan ablakok is itthon.
Hagyományos pallótokos nyílászárók beépítésénél nem tulajdonítottak nagy jelentőséget (pláne kalákában készült házaknál) a hőszigetelésnek. Akkoriban a fűtőanyagok ára olyan alacsony volt a jövedelmekhez képest, hogy a kutya nem foglalkozott hőszigeteléssel.
Nálunk is pont ez van, műanyag ablakok, alatta a purhab nem igazán van teljesen kitöltve és üvölt be a nagyobb szélben a levegő.
Előtte az ablak gumi szigetelőcsíkja öregedett el, de azt megoldottam újabb csíkkal a nyílószárnyon, a másik szárnyra meg ment az a szigetelőcsík ami meg szivacsos.
Nagyobb szélben, ha a kézfejem odateszem simán érezni, hogy húz.
Nálam is ez van.
Amikor a huzatos ablak körül lebontottam a takarólécet kiderült, hogy ki lehet látni az ablakkeret és a fal között.
Ha a hézag csak pár milliméteres nálad, akkor teljesen megfelel a repedésre/hézagkitöltésre ajánlott olcsó sziloplaszt is.
Ha nagyobb a hézag, akkor a purhab az ideális megoldás.
Jól értem? Kapcsolt gerébtokos ablakok?
Ezeket úgy szokták,hogy körben a tokba fúrkálnak akkora lyukakat,hogy a PUR-hab csöve belemenjen,és fújkálnak bele körbe habot.
Nálunk az 140 magas ablakban 5 lyuk van oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!