Új kombinalt tūzhely bekőtéséhez gázszerelőt vagy villanyszerelőt kell hívni?
A 10 A biztositék elég lesz? Az eladó azt mondta
Hogy ezek a tūzhelyek csak annyi áramot vesznek fel mint egy mikro és egy hajszáritó.Bementem az Émászhoz is hogy cseréljék ki 16 amperosra de a hõlgy mondta hogy nekem 25 ampert biztosit a szolgáltató.Ami a lakásban van az csak kimenõ.Okosabb nem lettem Tanácsokat szivesen fogadok.Kõszõnõm
Kedves Kérdező, villanyszerelő ÉS gázszerelő szakemberre is szükséged lesz valószínűleg.
Kivéve, ha az új berendezésed hosszabbítója dugvillában végződik. Azt csak be kell dugni az elektromos aljzatba. De a gázszerelő akkor is kell.
Gázszerelő feltétlen kell, a garancia is csak akkor érvényes.
Nézzed meg a tűzhely gépkönyvét, mekkora a teljesítmény.
10 A az 2,3kW, ha ennél kisebb teljesítményű, akkor konnektorról is üzemelhet.
(Ha jól emlékszem, kisfogyasztóknak a hálózatfejlesztés Amperenként 2000 Ft. Meggondolandó, hogy biztosítócserét kérj. Már régóta 16A a lakások főbiztosítója.)
Gázszerelő kell.
Nekem kombim van(Elektrolux)16A volt,mikor vettük.(azóta kaptam 32-t)
Kompromisszumokkal valószínűleg működni fog,de nem együtt mikróval,mosógéppel.
Mindenképp hívj villanyszerelőt is,hiszen a 10A mellett jó lenne tudni,milyen vezeték van a falban. Lehet,hogy nem véletlen az az amper,vékony alu vezeték van.
A legjobb volna a konyhába külön vezeték,hisz sütés közben szeretnél esetleg mikrózni,teát főzni,stb.
Persze a hálózat bővítés mindenképp.
Arra számíts,hogy a szolgáltató lassúsága,és a szakemberhiány miat 2~4 hónapba is beletelik,mire megvalósulhat.
Az előző vagyok...
Nekünk 4 éve egy Elektrolux van...ilyen:
Nem volt pénzünk AEGre Siemensre,vagy Boschra,Viszont nem szerettünk volna Indezitet,Gorenjét,Morat,stb.
Ez még is csak hazai gyártmány---és az alsók közül a legnagyobb a sütője Mindent tud,amit a 100+-s tűzhelyek.
Eleinte hiányoltam a forgónyársat,de nem baj,az ugyan is nagyon összepiszkítja,csapkodja a belsejét(ha forgónyárson grillezel)
Viszont a pizza funkció(nem csak pizza sütésre) nagyon okos dolog.
Jó a grillje is,sütik habját pirítani pl.
Nekünk a digit programóra fontos,hisz nem csak jelez,csörög,mint egy hagyományos,hanem ha beállítom,a sütés végén LE is kapcsolja a sütőt. Részben hazai fejlesztés az elektronika,nem kínai.
(Azért nem vettünk Gorenje-t,mert problémás az elektronikája,nem olyan jók,mint 2~3 évtizede.
Bármelyiket veszed,a sütő össz,teljesítménye 2000 w körüli,a grill 2200 körüli.
De ugye ez egyszerre soha nem megy(sőt az alsó és a felső sütés együtt se kell mindenhez)
Az "Elektroluxos" vagyok...
Nekem 4 éve 7ezerért kötötték be..IGEN,de nekem fúvókát is kellet cserélni,hisz PB palackról üzemel.
A fúvóka szettet itt vettem,itt ismerkedtem meg egy a gyárbak dolgozó emberrel,-tőle.
Az majdnem sok pénz érte...bár függ attól is,hol laksz(én szegedi)!
Ha az óránál 25(az a szolgáltatóé),az már jó,minden további nélkül a sajátodat kicserél(tet)heted akár 20-ra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!